用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 囡囡上學記實
go

囡囡上學記實 [複製鏈接]

囡囡上學記實

小女上學周記
第一周: B女終於上學了,她才兩歲半,在牛頭角花X大廈浸X會幼兒園BB班°哭了整個星期, 哭得聲音都哑了, 哭得媽媽心都碎了°刁校長很nice,毎天拉手著B女的手進課室,讓媽媽很放心°
第二周: 刁校長不見了,門口的工友阿姨帶著B女進去,原來校長病了,要很久才能回來° B女自上學以來,身上不斷的給蚊虫爬過,留下紅斑點點° 忍不住跟署理校長反映一番,可她說:課室有灭蚊燈,阿姨有清潔,只有你一個家長這樣說,你自己多D留意返……唯有噴多D蚊怕水°
第三周:B女還是不斷的哭, 可是媽媽麻木了, 覺得真奇怪, 還有什麼好哭的?!身上的紅斑舊的走了, 新的又來°好幾天沒人帶她進課室了, 媽媽只好手腳并用說:入去啦BB,進去揾老師啦,媽媽好快來接你了,唔好喊…….走出門口,才看見有的老師跑著回來返工° 媽媽心里默默祈禱: 校長,你快D好返啦, 這里太需要你了!
第三周: B女終於冇喊了,開始有上學的sense,媽媽太開心了,只覺得三個小時實在太少,shopping要赶頭赶命° 哎,囡囡, 幾時等到你嫁人呢?
:-? :-x :-P :oops: :idea: :mrgreen: :lalala: :wink: :chair: :weapon: :sleep: :party: :party:

Re: 囡囡上學記實

苦瓜媽媽,hi~  我仔仔2歲 9月才返學...返左2日...2日都在哭,刁校長唔係到我覺得成間學校都好亂...老師又比錯野我..d兒歌集入面又小了一頁..   
~~歡迎入黎灝天同灝文相簿呀~~

Re: 原來你都feel到

Hi,原來你都覺得刁校長唔係學校,行政有D問題!可能我多口提意見,而家返學校人哋都唔多睬我! 我想轉聖雲先, 但又訂晒校服. 哎......  
:-? :-x :-P :oops: :idea: :mrgreen: :lalala: :wink: :chair: :weapon: :sleep: :party: :party:
‹ 上一主題|下一主題