用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 旅港開平會小學
樓主: Mrs.Yellow
go

旅港開平會小學 [複製鏈接]

Re: 請問有無旅港開平會小學家長?

我個仔都係9月出世,後日生日嘞~!  

我個仔係口水佬一名~
佢一放學我就要第一時間call佢問功課,上堂情況,同要帶d咩~ 佢都嫌我煩!

尋晚佢寫手冊話要做 常識p.12,問佢都咩常識? 點做? 佢都wu下wu下話唔知啦~ 其實係要做 數學p.12,正想 ,佢即刻話已經做咗~! 只係寫錯手冊

哈!原來我個女大過妳個仔3日,我個女昨天birthday!!

昨天生日~咪911~ 舊曆係迎月嗰日喎!
補祝你女女精乖伶俐,身體健康 !

上星期先至話有同學唔識ABC,今次輪到我個仔,尋日默書唔記得個"Q"點寫   真係
佢話而家得番3個獅子印仔,要默多2次100分先有禮物呀~
下次再下次默書就開始默生字嘞!

今日派咗'敲擊樂"表格嘞~!  唔知劍橋英文有冇份呢!

2fungs :
我都預祝你囝囝 happy birthday!!

'敲擊樂"表格?點解我個女冇份嘅?係咪抽韱嘅呢?我地劍橋英文都冇份喎!

2fungs 寫道:
昨天生日~咪911~ 舊曆係迎月嗰日喎!
補祝你女女精乖伶俐,身體健康 !

上星期先至話有同學唔識ABC,今次輪到我個仔,尋日默書唔記得個"Q"點寫   真係
佢話而家得番3個獅子印仔,要默多2次100分先有禮物呀~
下次再下次默書就開始默生字嘞!

今日派咗'敲擊樂"表格嘞~!  唔知劍橋英文有冇份呢!

今日派喎~! 仲叫 13-14/9 早上去圖書閣交錢。
(剛打電話去學校問,今天派晒所有課外活動表格,抽中就有,如果冇表格就即是抽唔到,即係話我亞仔抽唔到"劍橋英文"呀~! )

有冇攪錯??一樣都抽唔中???激死!!!  

打電話去問下啦!
有冇搞錯呀~! 一樣都冇咪好唔公平囉~!
我都'興'   咁亞女咪成個年度都冇課外活動!!

剛打去問,個女仔話呢幾日會陸陸續續派D表格。Total 廿幾個活動,今日大概派左十幾樣。佢話劍橋英語明天派,我問佢會唔會一樣都冇?佢話都應該唔會!

2fungs 寫道:
打電話去問下啦!
有冇搞錯呀~! 一樣都冇咪好唔公平囉~!
我都'興'

個office d 書記做嘢真係有d問題,
頭先我打去又話今日會派晒所有表格 ~
講嘢一時一樣~
:tongue:

唔知邊句真?聽日收唔到表再問!!!

2fungs 寫道:
個office d 書記做嘢真係有d問題,
頭先我打去又話今日會派晒所有表格 ~
講嘢一時一樣~
:tongue:

囡囡3月出世,正一口水婆,由細到大好多野講.
Today收到Cambridge form中左.其實吾想過會中,並打算p.2才學.囡囡話1D班只有兩個人中,都吾知係吾係.我只報一樣.

kittymummy,你昨天收到劍橋英文form,咁office 又同angeshwh講話今天才派~!
咁angeshwh 報咗'敲擊樂'&'劍橋英文'未兩樣都冇~?

想問下 starter 一般在外面學要學幾耐?

Kittymummy 寫道:
囡囡3月出世,正一口水婆,由細到大好多野講.
Today收到Cambridge form中左.其實吾想過會中,並打算p.2才學.囡囡話1D班只有兩個人中,都吾知係吾係.我只報一樣.

學校office真係有冇攪錯??不過,我昨天問我個女佢嗰班有冇人派咗劍橋英語表格,佢話冇喎!都唔係幾佢點上堂?

[quote]
2fungs 寫道:
kittymummy,你昨天收到劍橋英文form,咁office 又同angeshwh講話今天才派~!
咁angeshwh 報咗'敲擊樂'&'劍橋英文'未兩樣都冇

For Cambridge starter, the course around 9 months.
Last month, my daughter join starter course in education centre, but most of the centre refuse us. (after testing) Because the teacher said that my daughter's lever for kindergarden grade only.

kittymummy,
出面讀 starter 要$$?

agneshwh,
唯有等亞囡今日放學睇下點先啦~!

approx $600 / 4 lesson (each lesson for 1 hour only)

咁我都係等p.2 試下學校報唔報到,先再考慮報出面lu~

Kittymummy 寫道:
approx $600 / 4 lesson (each lesson for 1 hour only)

kittymummy,

你買 長袖冷氣線衫 or 長袖冷衫 比亞囡呀 ?

真係有冇攪錯!!!!!今日放學依然冇參加課外活動的通告!!點解會一樣都冇,唔公平呀!! 請問知唔知可以去那裡反映??Thanks!!

2fungs 寫道:
agneshwh,

打咗去校務署未呀!  問下佢地會點樣安排由唔中D小朋友~!
早D 打啦~ 襯D老師未放學呀!

agneshwh 寫道:
真係有冇攪錯!!!!!今日放學依然冇參加課外活動的通告!!點解會一樣都冇,唔公平呀!! 請問知唔知可以去那裡反映??Thanks!!

[quote]
2fungs 寫道:
agneshwh,
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題