用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 何文田維多利亞
go

何文田維多利亞 [複製鏈接]

何文田維多利亞

有冇家長知道何文田維多利亞好吾好呢?  想試下個 playgroup 先, 再唸下幼兒園, 請比下意見 !

BBTsun

Re: 何文田維多利亞

我覺得佢有雙班主任制係幾好,同埋會派個list話家長知,每一個老師既資歷同埋經驗。

我仔仔係到讀PN,我覺得真係幾好,由其是CG!仔仔都好鐘意間學校!

我上個星期上過去環境好靚, 有成11000呎咁大, 我都好鍾意, 門口的兩位姐姐及有位外藉導師都好nice.

但學費如下:
$3876 (五天上或下午課)
$2790 (三天上或下午課)
$1900     (二天上或下午課)

學費未包開課用品$125,每期書籍用品$763-860, 校服夏天$339-345冬天$620-935及鐳射光碟及玩具圖書館會費

所以我個人覺得好大負擔!

wongkaka,

我都約咗9月28日去參觀, 不過都覺得好貴, 你仲有冇其他幼兒園提供(九龍塘/何文田)?

BBtsun

wongkaka & BBTsun

其實唔係好貴我仔仔除左每個月學費之外,每個月都冇其他雜費。至於開課用品,我只係買左個書包($65),而每期書籍用品,我只係買左三本書($90),因為書本係唔一定要全部買晒。而鐳射光碟及玩具圖書館會費,就係因個人需要而決定參唔參加,不過我都參加左(每半年都係$180),其實我覺得差唔多。

XS0156,
咁可能係校方穩陣起見係d資料到事先聲明多d先啦, 好多謝你分享。

你個仔讀whole week定2或3天堂呢? 你覺得呢間學校ok嗎 ? 亞仔返左之後進步明唔明顯? 佢地係九龍區係新落腳, 唔知佢地今年派位好唔好呢?

BBtsun,
Confirm左係9月28日是open day ? 幾點? 要預約 ? 星期六有冇?

BBTsun 寫道:
wongkaka,

我都約咗9月28日去參觀, 不過都覺得好貴, 你仲有冇其他幼兒園提供(九龍塘/何文田)?

BBtsun

wongkaka,

我都吾知係吾係 open day呢?我約左 2:30pm, 星期六冇.

BBTsun

I've called Victoria to check.  The staff told me that it's not an open day, but just a special arrangement for parents to have a 45-min tour around.  The 28/9 slot has been full and the next slot is 12 Oct.  If you are interested, please call 2762 9130 la.
;-) :cheeze:

mug何文田係新校舍黎架, 我都唔知tim?

咁知唔知k1幾時羅form呀

I'm also interested in the playgroup.  Has anyone joined?  Do you know how they divide the age group?
‹ 上一主題|下一主題