用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你地會揀SPN or SPK ? 點解?
go

你地會揀SPN or SPK ? 點解? [複製鏈接]

你地會揀SPN or SPK ? 點解?

聽講入左SPN就唔可以入SPK,想問下SPN的媽咪最初點解會選SPN而唔入SPK呢?學費貴好多wor, is it worth?
如想入名校,是不是SPN比較優勝呢?SPN 及 SPK的程度是否一樣?會不會因為SPN是幼兒園,所以程度會比SPK幼稚園淺?
我女女就入學想問下意見,Thanks a lot.

Re: 你地會揀SPN or SPK ? 點解?

我女女07年5月就2歲, 都想問其實入SPN / SPK 係咪基本上等於佢可以直入到St. Paul Convent School (Primary Section)?

SPN = Full Day
SPK = Half Day
Not big difference between them, both of them will not push the children in this stage. However, in the primary section, the pressure will be greater.

都想問其實入SPN / SPK 係咪基本上等於佢可以直入到St. Paul Convent School (Primary Section)?

Yes! Unless the student is very naughty~
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

咁請問spn 同spk 會唔會好難入? 佢地收生係有咩標準既呢?
聽聞spk 真係好多人爭... 如果小朋友係第二間學校讀過n1, 入spk會唔會易d ?
同埋因為我第2胎會係男仔, 如果都安排入讀spk 有冇接駁的小學呢?
thanks!!
‹ 上一主題|下一主題