用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 開學會吾會買新鞋?
go

開學會吾會買新鞋? [複製鏈接]

開學會吾會買新鞋?

亞仔對返學鞋 & 波鞋仲好新又

醒目開學勳章

Re: 開學會吾會買新鞋?

如果重啱著而對鞋又新, 我就唔會買

王國長老

唉....亞仔對黑鞋頂趾,要買過對!
但對黑鞋新既一樣,只因一至五亞仔都著波鞋,
學校要求星期六長週先著黑皮鞋!
即是一個月只著兩大次,扣埋假期呢....
對鞋都唔知有無著到20次?!咁又話唔啱著喇!

個仔升小一,我全部買新既,等佢有個全新既開始.

我都覺得如果仲好新淨就不用浪費$,我的3個小朋友的上學黑鞋都要穿到不合適or入水才會買新,波鞋就很快(半個學期)就會穿爛,如5月才買新又可必再買過呢!書包及筆袋都一樣,不會年年買新(隔年買到啦)因我想給他們的信息:每一樣東西都得來不易,要珍惜.
CD 寫道:
亞仔對返學鞋 & 波鞋仲好新又

我仔年年都要買新校服同埋鞋....我都好想唔使買~~波鞋就唔買lu,殘d就殘d囉,因為我想佢著埋冬天先~~我個囡今年我冇同佢買新校服~~但鞋就要買,因為已經唔岩著,如果岩既,我一定唔再買~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!我的Blog

黑鞋著左成年鞋底都 si 晒
白鞋唔買 lu, 反正著兩著都係唔白嫁啦
校服唔 arm, 要全買呀.....     

meimeilam 寫道:
如果重啱著而對鞋又新, 我就唔會買

Agree~~~  

如果重岩都唔會買,但阿女今年升小一,以前對黑鞋又爛
‹ 上一主題|下一主題