用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培正06/07 K2 開學喇
樓主: 613
go

培正06/07 K2 開學喇 [複製鏈接]

Re: 培正06/07 K2 開學喇

我覺得要買定唔買真係睇小朋友怕唔怕凍......同埋如果係室內, 我就覺得你 one-piece 嗰件都 ok. 若唔掂, 可能買件背心嘅 aeroskin 都可以考慮.

atta 寫道:
收到.麻煩哂!
不過開左黎睇.見有d又話要買有d又話唔洗.都唔知點好tim.

大碼媽, atta,

我都未去買呀,

aric尋日話在班房做小記者呀,
我問佢:點做架
佢話: 係咁問人嘢囉
我問佢: 咁問咩呀
佢扮記者問我地: 點解個月球會俾地球遮住??
我地話: 唔知喎, 咁點解呀?
佢話: 係咁架喇

aric叫聽日要帶燈籠番學呀
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

好在 aric 同你講要帶燈籠, 我先知, 我返到嚟問大碼, 佢先講話要呀要呀......比佢激 c.   

YuYung 寫道:
aric叫聽日要帶燈籠番學呀

yuyung
星期二你打比我問我洗唔洗攞圍裙時.我以為你知要攞燈籠架.早知問埋你啦!!
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

atta 寫道:
yuyung
星期二你打比我問我洗唔洗攞圍裙時.我以為你知要攞燈籠架.早知問埋你啦!!

原來好早就要帶喇, 哈哈....都話aric乜都係第2個喇 see
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

叫佢缺功課就真係嘔血呀 依家要冷靜中呀我

YuYung,

如果唔係你講, 我個大碼直頭唔出聲 tim 啦.     aric 係第二個都好呀, 起碼好過大碼仔.   

YuYung 寫道:
[quote]
atta 寫道:
yuyung

原來好早就要帶喇, 哈哈....都話aric乜都係第2個喇 see[/quote]

小朋友係咁啦.我仔都係一時時先會叫我攞野返學.
yuyung
今日d功課唔太難喎.做咩要冷靜呀.唔好勞氣.我仔日日都激到我生蝦咁.真係怕我要問你借枝911成枝飲都唔掂呀.

今日亞仔放學返黎.話我知唔開心呀!因為今日老師比papar佢地做.不過佢填錯色.好唔開心.仲喊tim!見佢咁好似好慘咁.唔知佢地感唔感覺到老師都有比壓力佢地呢??
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

老師都有比壓力

我相信一定都係有架喇, 我都忘記左911添, 真係搵日要飲下先得

勿唔係聽日先做 paper 咩?

atta 寫道:
今日亞仔放學返黎.話我知唔開心呀!因為今日老師比papar佢地做.不過佢填錯色.好唔開心.仲喊tim!見佢咁好似好慘咁.唔知佢地感唔感覺到老師都有比壓力佢地呢??

大碼媽
你唔記得老師話過會有d係我地睇唔到既咩?

你地個燈籠攞左返屋企未呀???亞仔今日攞左返屋企.不過又話可以明天再攞返學??? 不過都可以唔攞..奇怪喇.

aric拎左番去, 又拎番來, 又無話要再拎番去喎, 今日佢爸爸牛一, 我地出去食飯, 剛番無耐呀, 同佢沖左涼佢就訓左, 希望聽朝唔使我努氣叫起身就好囉, 不過佢要我接放學呀, 聽日都要去學校買多幾舊筆膠呀,

各位我有d o野o吾記得o左...

主題書係o吾係o吾使帶番學o架?

永高 寫道:
各位我有d o野o吾記得o左...

主題書係o吾係o吾使帶番學o架?

好似係9號要帶呀, 一陣要執先, 費事忘記左

主題書日日都要拎返學架.
9號要交國慶節果本比老師.

c 伙喇, d 冷衫都唔知買咩size好 買剛剛好又怕洗左水會唔岩, 買大又怕佢會似水筒喇

我唔諗住買呀, 因為大碼仔件衫都仲啱, 或者會買件背心, 因為大碼冇......不過個"廣告"真係好攪嘢.   

YuYung 寫道:
c 伙喇, d 冷衫都唔知買咩size好 買剛剛好又怕洗左水會唔岩, 買大又怕佢會似水筒喇

我未入去個綱站睇呀, 有時間去一去裝下先

睇左喇, 好搞笑, 我決定買背心好喇
原來佢地update過好多嘢呀,

大碼仔一向做功課, 效率雖高, 仲都算肯自己做, 只不過......個 "製成品" 就......今次老師仲給左個 "請用心做功課" 印比大碼......仔仔都唔知咩嘢, 不過我就有 d 唔開心.

唔開心唔係因為個 "請用心做功課" 印, 而係我覺得大碼都寫得唔錯, 只係填色部份確實馬虎 d. 但係, 我覺得寫字練習主要都應該係令小朋友識寫字, 同埋經填色/連線附加練習, 可以從中了解個字嘅意義. 大碼都係填色唔靚啫, 又唔係寫到亂七八糟, 所以我有 d 唔開心.

不過, 我同大碼 daddy 都認為, 只要佢 keep 住自己做功課, 又學到個字點寫, 都無須太介意大碼有幾多個印仔. 咁又係嘅, 其實佢次次溫習紙又啱晒, 叫佢寫返 d 字出嚟又識寫......我哋又何必太在意分數呢......
‹ 上一主題|下一主題