用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培正06/07 K2 開學喇
樓主: 613
go

培正06/07 K2 開學喇 [複製鏈接]

Re: 培正06/07 K2 開學喇

o華...好耐冇上o黎o刺!大家好!

你講開我就醒起阿女都講過老師叫佢o地帶個公仔番學,我當時重以為佢講笑!原來堅o架

各位低真班的家長大家好!!
小兒今天發出了請柬, 邀請大家於30/9來他的生日會.
現有一些資料要補充, 2:45已經恭候大家, 並且可以玩到6時
希望當日能見到各位小朋友, 與你們玩一個下午.

永高 寫道:
o華...好耐冇上o黎o刺!大家好!

你講開我就醒起阿女都講過老師叫佢o地帶個公仔番學,我當時重以為佢講笑!原來堅o架

我都以為佢講假架, 但見佢講到好認真咁, 就諗住俾佢拎喇, 點知出門口時, 又忘記左
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

深海馬 寫道:
現有一些資料要補充, 2:45已經恭候大家, 並且可以玩到6時

果日我會比較忙呀, 如果趕到就去喇, 希望你唔好介意呀
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

很抱歉, 大碼仔嗰個時間要學游水, 又改唔到期, 所以未能出席生日會.    我都好想帶大碼仔出嚟同同學仔玩.    因為上2次都有事, 參加唔到生日會, 大碼仔都已經好唔開心.   

深海馬 寫道:

深海馬
唔好意思呀.果日亞仔都係要學游水.未知趕唔趕到.
要過兩日先回覆你呀.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

喂, 你哋做唔做家長義工呀? 競技日唔知家長本身要唔要出席呢?

All PC 學長媽咪,

請問有無小朋友係搭k05 上午校車呢?

大碼BB媽媽 寫道:
喂, 你哋做唔做家長義工呀? 競技日唔知家長本身要唔要出席呢?

唔知呀, 我都填左先, 到時先算

我仔係呀.k05.做咩事呀.
Icycream 寫道:
All PC 學長媽咪,

請問有無小朋友係搭k05 上午校車呢?
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

我都報左做家長義工喇.我都係唔係都報左先啦.到時唔得閒先算.

今日大碼居然唔記得幫我交張通告比黎老師呀.       

大碼媽,

唔知係唔係你同學校義工無緣呢? 年年都係咁

星期6可唔可以帶小朋友去架, 我99番左大陸呀, 無人幫我湊佢呀, 點好呢? 交去俾婆婆

星期六佢寫就話唔帶得, 不過上年方媽媽都帶左方仔仔返去, 都冇嘢呀. 不過, aric 可唔可以係個 hall 樹坐定定 1 個 hr 先.   
YuYung 寫道:
大碼媽,
星期6可唔可以帶小朋友去架, 我99番左大陸呀, 無人幫我湊佢呀, 點好呢? 交去俾婆婆

YuYung 寫道:
大碼媽,
唔知係唔係你同學校義工無緣呢? 年年都係咁

上年我有交, 不過好似冇寫做親子遊戲日, 今日將份通告夾左係份功課入面, 應該會交喇掛.     

大碼BB媽媽 寫道:
星期六佢寫就話唔帶得, 不過上年方媽媽都帶左方仔仔返去, 都冇嘢呀. 不過, aric 可唔可以係個 hall 樹坐定定 1 個 hr 先.   

1個鐘~~~如果佢有咁嘅耐性, 我就唔使嘔血喇, 3分鐘都無可能耶
我已經叫佢爸爸湊佢番工, 佢都無應實我, 只係話聽朝先算喇    所以我預只係自己去學校先

今日家長會之後, 我問黎老師大碼仔平時表現如何......黎老師話:"大碼仔呀......佢專同我唱反調架, 明明知答案又專登講錯......, 我知佢識架, 搵人注意囉, 佢係醒目仔, 要睇實 d 佢."
聽完之後都有 d 唔開心, 我知大碼仔而家教嘅嘢有好多都識, 我就係怕佢識就唔留心, 點知真係, 大碼爸仲覺得佢咁唱反調係挑戰老師喎. 唉......老師仲叫我教 d 深 d 嘅嘢, 等佢知有 d 嘢佢係唔識喎. 咁到時教識左大碼, 到學校教嘅時候, 佢咪又唔專心囉, 又會覺得自己好叻囉, 真煩.

大碼媽,

所以喇, 好似我咁, 無理佢咁多, 哈哈....你知道點做喇

不過aric好小氣呀, 點好呀? 人地整到佢, 而人地又同佢say 左sorry, 佢都唔理會人, 仲bear住人, 又話人地係[需]人, 點好呀 有時佢整到人, 我叫佢同佢say sorry, 佢就她惡咁講--對唔住囉~~
點好呀

atta,

你要嘅資料呀.
地址 九龍佐敦志和街13號地下(佐敦地鐵B2出口,出了地鐵後直行轉左,便是志和街)
電話 27719195
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=738584&forum=5&start=60&viewmode=flat&order=1

收到.麻煩哂!
不過開左黎睇.見有d又話要買有d又話唔洗.都唔知點好tim.
‹ 上一主題|下一主題