用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培正06/07 K2 開學喇
樓主: 613
go

培正06/07 K2 開學喇 [複製鏈接]

Re: 培正06/07 K2 開學喇

真係唔該哂各位,我都無同佢

講真呀, 我都唔知可以點同大碼溫, 見到本主題書, 都唔知佢哋教左 d 勿.   

[quote]
dorame 寫道:
真係唔該哂各位,我都無同佢

milk2004 寫道:
YuYung

aric玩得好開心喎
下次再玩過  

小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大碼媽呀,

大碼有無話15號果日考d乜呀 aric只係話,老師話要自己做,唔可以睇人
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

我有問佢, 佢都唔講. 同 aric 一樣咁答我.

YuYung 寫道:
大碼媽呀,

大碼有無話15號果日考d乜呀 aric只係話,老師話要自己做,唔可以睇人

班細友仔呀, 咁秘密   
今日hugo媽打黎問我, 我先醒起, 點知佢乜都唔講, 咁快就忘記左   
不過佢今日放學番來, 係咁扮老師, 要我做學生, 教我畫畫 果時我又鬼咁眼訓 真係似佢, 發緊夢聽書   

今日大碼係學校流鼻血, 攪到件衫都係晒血跡...... :cry:  :cry: 仲有, 又唔知玩咩印, 又攪到成手, 成褲係紅色墨水跡. 好在洗得到咋.   

dear all

can anyone be kind enough to tell me which notice said there will be test and we have to do the revision?  maybe i throw it away lar.  can anyone fax it to me next morining?  if ok pls pm me thanks

我仔咪又係成手成面都係囉.激c我呀.仲比爸爸笑佢係咪留so.
saly
我仔睇左隻碟又叫我比佢去學喎.佢真係開心呀.得閒叫我比佢學golf,一係就留冰.一係就畫畫.唔知以為我發左達. 唔記得麻煩哂快遞員aric.如果ee成功整好月餅就留返個比佢食.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

sunflowers

I don't know there is test or not at kinder.  However, the notice seems to be a timetable for reminding us to have revision.  This coming Friday is "識數", if you lost the notice, I can fax it to you tomorrow.   

大碼媽呀,

大碼係唔係挖nose呀, 好似aric咁, 呢幾日都要小心d, 個nose mook薄左, 會好易又流過喇, 你要叫佢唔好自己去挖nose囉,

atta,

aric都有叫我俾佢學golf, 不過要5歲先得, 下年先問佢, 我估佢都係一時興起

sunflowers,

你收到fax未呀, 如果未你就pm俾我喇, 我fax俾你呀

dear friends of PC
dorame will fax it later, thanks, yuyung, i will pm you if i cannot get it then thanks
thanks a lot
yours
sunflowers

aric今朝同我講, 話帶玩具公仔番學, 佢要帶spiderman 佢話係老師叫架, 要放在有地氈個位, 唔玩得架 最後都係無拎到 因為我忘記左

係呀, 要帶公仔? 大碼都冇講 tim, 今晚問下佢先.

YuYung 寫道:
aric今朝同我講, 話帶玩具公仔番學, 佢要帶spiderman 佢話係老師叫架, 要放在有地氈個位, 唔玩得架 最後都係無拎到 因為我忘記左

請問有無上午班住將軍澳的同學仔想坐保母車呀? 如有可 pm .

亞仔星期一已經攞左公仔喇.不過好似有要求架??唔係是但攞架.
今日出去接仔.我唔記得左係操場接.一開門見d人入去又跟左上樓.同老公上到去唔對路.就落返操場.點知我老公點都睇唔到個仔.跟住即刻走去問黎老師.點解唔見仔仔.老師話.佢無係樹喎!!你去校車度搵啦.嘩!!!嚇得我呀.一路行.一路都唔見佢架車.又見另一d開緊車.行到最尾.先見到校車ee同佢行返黎.如果開左車我就真係唔知點好喇.跟住老師都係返度等.睇下我搵唔搵得返個仔.真係嚇親.老師仲問我係咪好遲先打黎.我都已經十點半打去囉.校務署真係呀!!!!都唔係第一次架喇.
saly.你平時都係打電話去定寫手冊架???
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

atta,

咁都得,好可怕呀,反而我試過忘記打電話去學校同校車部 不過都接到囝,
原因係aric叫我要寫紙仔比老師, 話送佢番學同埋接佢放學..
aric仲叫我, 一定要寫
黎老師, 張老師: 2個老師名都要寫, 仲要寫早上
又要好清楚寫送番學同埋接放學架
今日我又烏龍左呀
幫aric著左運動衫   
放學時aric話我知, 我先發覺
咁我問佢點好, 佢話, 今日呢套衫唔好洗住(佢唔知道我買左2套)
聽日未著到囉, 我問佢邊個教你架
佢話係蘇x然話架, 女仔果然不同d

女仔講野真係叻d架.今日湊仔.之後見到徐同學同另一個女同學.我唔記得名.(同徐同學好friend果個)我問佢地.今日仔仔又跌哂d茶點呀.佢地話係呀.我話.佢真係論盡喇.跟住個女同學話.唔係.佢只係唔小心o者.哈哈.果然有獎攞係唔同d架.
‹ 上一主題|下一主題