用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔想比BB 讀Nursery,有無d一星期番2至3日的學前預備班 ...
go

唔想比BB 讀Nursery,有無d一星期番2至3日的學前預備班仲介紹? [複製鏈接]

唔想比BB 讀Nursery,有無d一星期番2至3日的學前預備班仲介紹?

番半日,九龍或葵青區

Re: 唔想比BB 讀Nursery,有無d一星期番2至3日的學前預備班仲介紹?

del

Re: 唔想比BB 讀Nursery,有無d一星期番2至3日的學前預備班仲介紹?

YMCA
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

Try Yew Chung . They have half day afternoon program.
you can choose 3, 4 or 5 days.

可考慮:
1) 荃灣愉景新城小冬冬
2) 荃灣海濱花園方方樂趣
3) 荃灣joyful english centre

有無九龍同沙田區介紹??

Any recommendation in Mong Kok ?

Thanks

有冇港島區好介紹呀

:fighting1: :sick: :wave: :hammer: :-) :-) :-?

基督教服務處 - 幼兒樂園。
一星期兩天, 每天1 or 1.5 小時 (忘記),10課 @$950。
我自己覺得好正。介紹比朋友個仔, 佢試試下索性 quit 左原來的 english playgroup,淨係返呢度。
囡囡返左一年,返學果日從來唔使提,自己記得要去 xx EE度。而家入 n1,仲成日念念不忘要去探 xx EE。可見佢鍾意得幾緊要。

click here -> 兒童發展及教育 ->親職教育中心
[

咕怪媽媽,
我也報了基督教服務處 - 幼兒樂園,你係咪bonny EE,我聽講佢幾好,但我未分班,唔知係咪佢呢?你囡囡幾大開始讀架?宜家讀緊邊間n1呀?
咕怪媽媽 寫道:
一星期兩天, 每天1 or 1.5 小時 (忘記),10課 @$950。
我自己覺得好正。介紹比朋友個仔, 佢試試下索性 quit 左原來的 english playgroup,淨係返呢度。
囡囡返左一年,返學果日從來唔使提,自己記得要去 xx EE度。而家入 n1,仲成日念念不忘要去探 xx EE。可見佢鍾意得幾緊要。

click here -> 兒童發展及教育 ->親職教育中心

冇錯, 係 Bonnie EE。佢地其實得一個導師 (Bonnie EE) + 一個助手 (群英 EE),每班 6-8人。
我囡由歲半返到剛剛 8 月入 n1 (基教大坑東幼兒學校),睇住佢由坐唔定到懂性、識守規矩,次次返黎好多歌仔唱,真係好開心。
聽聞Bonnie EE 以前都係幼兒園校長,佢不止教小朋友教得好,有時我搞唔掂自己個囡,向佢討教幾招,真係好得。

[

九龍塘區.基督教女青年會.紹邦幼兒園..

咕怪媽媽,
我老公今日叫了基教,但未知時間表,我都好希望係Bonnie EE教,我本來都有打算申請(基教觀塘幼兒學校n1)但原來1yr要申請1半interview,我個女now(21mth),先申請,主任話排後備15,所以我放棄了   :cry: ,宜家重四圍同佢look look.

yoko,
九龍塘區.基督教女青年會.紹邦幼兒園..在那裡架?幾$一個月架?

芷芊
在又一村.海棠路.其實我個仔在紹邦讀幼稚園.但我有時去接仔仔放學時.都會見到有些小朋友上english play group.
教師都是該學校的外籍老師.(男)及幾個助教.詳細的我就唔知.如是或者我pm學校的電話給你打去問.

有冇港島區好介紹呀

Rosaryhill ar! Just got info from their website that they have classes for nursery aged children.
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

請問幼兒樂園在哪?

ChongChong28 寫道:
請問幼兒樂園在哪?

chongchong28,
一星期兩天, 10課 @$950。

Thanks 芷芊!!!

Honeybee in Mei Foo is quite good as well.  My son is attending their playgroup and he enjoys going to school very much.  
祝善謙氣宇軒昂、俊逸不凡! 善良忠實氣宇軒, 謙遜有禮俊逸顯。 Thanks to Joycelyn for such a nice poem!

Hi
May I know how much do they charge and how old is yr baby.My baby is now 19 months old and I also want to take him to playgroup for fun.
Can I have HoneyBee phone no?
‹ 上一主題|下一主題