用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 科科A食譜
go

科科A食譜 [複製鏈接]

科科A食譜

上網找到一本有趣的讀書考試飲食指南:

"科科A食譜-200款讀書考試菜式"
網址: http://www.hked.org/cook.htm

有免費內容可以下載,但full version要付費。有無家長睇過,好唔好?因為我想訂。請給意見!
世上沒有絕望的處境,只有對處境絕望的人。

Re: 科科A食譜

? ?

ha8mo

孔夫子廟是在哪裡?

:  :  :
ha8mo 寫道:
聽講話去孔夫子廟求道符都幾work
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

多謝你搵到本咁得意既書,我去個網站睇過試閱本,都唔錯喎,有食物既補腦營養分析,好詳細,我諗如果經濟能力許可,都賣得過既。不過唔知有無hard copy。

你是否同我樣都要為子女準備飯盒,所以要找這方面的書?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。(箴 22:6)

(夫子廟在南京秦淮河畔)

Dear Dorisyan:
我都係幫女女準備飯盒既媽媽,不時會搜羅一些適合小朋友的營養餐單,這些餐單原則上要容易做,同埋適合小朋友的口味。

你有無呢方面的書推薦?我之前買佐本講點樣將蔬菜整到成各種卡通人物模樣的書,我覺得不錯,你知啦,小朋友好多都抗拒食菜,本書解決到呢方面的問題。GROVEMA講既呢本書,市面好少呢種書,我諗我都會訂本黎睇睇。

我諗好多人同我一樣, 仔女都係讀全日制小學, 因為我覺得學校的餐單太單調, 所以都會花D心思每日做午餐拎去學校給囡囡食, 我諗咁都係一種好好的親子活動。

我自己既經驗,依家會準備一個月內日日唔同的餐單,一個月後就會循環再用d餐單,等囡囡有唔同既口味。我有個理念,當個個同學都食一模一樣的飯盒時,囡囡每日食愛心飯盒,肯定會倍感媽媽對佢的關懷,上堂會較精神爽利D卦?!

多謝Dorisyan同Smartdd的意見,我昨日已經訂左本食譜啦,我見依家好少呢D針對讀書考試既食譜,而且都好想學下書裡面既"增強記憶力"湯水,我諗應該會有參考價值既。

另外,Smartdd, 你話:"我之前買佐本講點樣將蔬菜整到成各種卡通人物模樣的書",可唔可以email本書的資料(eg書名,出版社)俾我,因為我都想買一本呀,我的電郵是[email protected]。多謝晒!

已email給您,請查郵箱。
該用戶已被刪除

Dear smartdd

可唔可以都pm本書名等資料比我呀?Many thanks.

cheers

Dear smartdd

可唔可以都pm本書名等資料比我呀?Thank You

bly20023

smartdd

可唔可以都pm本書名等資料比我呀?Thank You

我又要, 可否email 給我, 電郵:[email protected]

近日事忙, 有所遲緩, 請見諒!
食譜書的資料已PM給各位了, 請ck

Dear smartdd,

可唔可以都pm本書名等資料比我呀?Thank You!
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

Hello Smartdd

可唔可以都pm本書名等資料比我呀 ? Thanks !

我又要, 可否PM給我, 多謝!
‹ 上一主題|下一主題