用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請問有冇人知深圳書城係邊個地鉄站呀? ...
go

請問有冇人知深圳書城係邊個地鉄站呀? [複製鏈接]

請問有冇人知深圳書城係邊個地鉄站呀?

想去深圳書城揾bb教材, 請問有冇人知係邊個地鉄站出呀? 同埋知吾知有冇教材或書藉係必買架?唔該

Re: 請問有冇人知深圳書城係邊個地鉄站呀?

新定舊書城?新既係科學館站出!

odelia 寫道:

新定舊書城?新既係科學館站出!

Odelia,

請問舊嗰間呢? 同埋想問下新嗰間係咪多D書同大間D架? 係咪科學館站一出就見架? 地鉄入面有冇指示牌架?

chintaitai

我都希望知道深圳書城是否多教材買給予bb? 有否適合1歲的?

如何去書城可否教路?

謝謝   

Re: 請問有冇人知深圳書城係邊個地

我知道深圳的地王書城是要乘地鐵到"大劇院"站落車, 一出地鐵便看見! 但地鐵有很多出口, 我已忘記了是哪一個出口!
其實深圳還有另外一間書城, 它是現時深圳最大的書城---南山書城, 是新的, 但沒有地鐵直到, 可乘地鐵到"世界之窗", 然後乘的士到!
我上次去南山書城, 可能太大及較新, 我覺得佢沒有地王那麼多人, 行得較舒服!     
而"科學館"出口的, 是「深圳購書中心」, 但我未去過喎!

地王書城-地鐵C出口to a big shopping center.the bookcity is just next to it.

多謝教路   

我曾經往深圳嘗試購買BB的影音教材俾仔仔用, 但買的時候要十分小心, 雖然有很多外國版本的影音教材售賣, 但有很多是已配音成國語, 又或用國語去教英文生字, 有些是翻譯得很離譜!
我曾經買了一隻教2歲以下的BB學A-Z的VCD, 幸好有雙語廣播, 故我通常用美國原聲版給仔仔聽, 但另一邊的國語版, 卻翻譯得教我嚇一驚, 例如C FOR CAT, 它可直譯C 是貓, 完全沒有讀CAT, 為翻譯而翻譯, 完全沒有花心思!       , 若該影音教材有雙語廣播會較好, 要不然只有國語的, 建議不要購買了!

hony 寫道:
我都希望知道深圳書城是否多教材買給予bb? 有否適合1歲的?

如何去書城可否教路?

謝謝   
‹ 上一主題|下一主題