用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 美孚Think
樓主: onibb
go

美孚Think [複製鏈接]

Re: Think(Mei Foo)

Yoyobb,
甘AP既玩具同3又確係好正既!
VCD我有...But吾係買,係Dub返来既。李知La...距地看VCD,DVD真係3分鐘熱度架Jar!!!

BMW:

咁又係呀~ 隻隻買真係唔掂呀

係呢.... 妳個女讀UN既上午班定點呀?? 雙語or國際呀??  

小女都要揀啦, 又要揀學校, 又要唸定去向, 真係好煩呀   

Yoyobb,
我個女讀上午既雙語班。
Hehe...上年Lee個時候我O米同李一様,雄心壮志出去考学校,根住人地収又想餐C留吾留位,到留左位...最後見距係度讀得好地地O米又係吾走。

甘李決定成点??李女女係讀Full day定Half Day?

BMW,
果日家長會有無咩特別野?講黎聽下!另外,下星期一你到唔到?我請左假去影VIDEO,到時傾啦!

BMW:

係呀無錯呀.... 我好煩呀而家, 仲唸緊自己想點呀 所以攪攪下比左3間留位費呀... 分別係THINK, KV & SC~ 呢間又好, 個間又覺得好, 都唔知點算好   

不過我應該有80%會比個女讀番THINK~ 主要係讀得好地地有感情:: 同埋貪佢英文好, 學習環境開心, 老師有愛心, 學校同家長多溝通, 近近地屋企...............

我想比個女讀全日班呀, 想佢學足半日英文, 多接觸英語環境, 同埋有國語學~ 不過又怕佢K1咁細個會辛苦, 所以而家暫時留左半日雙語班先, 開學先算  

Ivybibi,
個家長会廃到不得了!!校長主要講比我地知,魚果下午変為Non-Porfit Making会点、同時帯来dMug問題甘Law。我就覚得吾可行,間学校変到不輪不類,吾変好過Lu!!詳情下星期一見面再詳談。Or李Call我亦得^^

Yoyobb,
係Law!!吾好理La...留左位先Law。

BMW:

好開心呢個topic有人咁快回應我呀

另... 我都好唔贊成一間學校有兩個system~

BMW,
依家都無左學卷制,我估轉同唔轉non-profit都無咩所謂啦!而且我老公話讀得就預左交咁多錢學費,總之萬事不變,好似依家咁就得。

yoyobb,
係呀!留住半日班先,出年開學先決定全日or半日,國際or雙語都無問題,Think一向都唔死板,萬事有商量,佢地好照顧每一個學生及家長的需要的。

Ivybibi,
我既想法同李隻老一様...由報名O個個Moment就予左係比甘多銭架La,一陣変左non-profit影響左教学質素就仲衰。仲有Wow...変左non-profit=有学券=家長Only比小小銭就讀到=Mug人都讀得,甘学生既質素亦有影響Wow。魚果係甘既話,同讀屋村学校有Mug分別??

Yoyobb,
Ivybibi講得O岩AR,Lee間学校最好就係Flexible,同家長有相有量,所以出年先決定都無問題架。

ivybibi & BMW:

多謝妳地既意見呀l 咁一於開學先算

另..... 我都希望THINK維持私立唔好轉呀~ 一陣轉左非牟利, 要就番資金營運~ 若果又cut native, 又cut呢樣個樣, 受害咪又係我地小朋友學少左野, 所以我想佢維持原狀呀

不過話到尾都係呢個政府衰格, 話推行就推行, 都要比時間人地安排架~ 所以佢下年唔推出學卷, 我都舉腳贊成  

今日聖誕表演好精彩!   

Onibb

係AR!!好精彩!!
今年比往年多好多家長添Ar!!非常虚Hom :

係呀... 非常精采呀

我睇唔係自己個女個班都好投入呀~ 個個小朋友都好天真無邪, 好可愛好得意呀

maria_lai,

Pls check pm.  Thanks.

聖誕假開始啦 祝大家聖誕快樂   

Yoyobb,
打算Holiday帯亜女去邊樹反Ar??

BMW:

聖誕假打算去BBQ, 飲下茶, 行下街    咁妳呢??

hELLO ALL,
May i know what is the diferrent of 'THINK" and tsing yi "ESF" ?

my home near ESF , but sounds THINK is better

share your comment please   
‹ 上一主題|下一主題