用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 美孚Think
go

美孚Think [複製鏈接]

美孚Think

hi
我個仔9月會返上午班,不如大家交流下!

Re: 美孚Think

awah112,
http://www.think.edu.hk,你check下啦!美孚think係盈暉台的。

onibb,
你個小朋友將9月入讀Think咩班?我果個升班上UN啦!

報到報到   

小女11月都將會番LN啦   

我個仔2歲先可身番學!

onibb:

我記得妳個仔係LNA呀嘛       

我們見過面嗎?係個女係ABCD咩班?好開心係BK搵到同學仔
yoyobb 寫道:

onibb:

我記得妳個仔係LNA呀嘛       

jessicalau,
sorry~~呢幾日好忙所以無時間覆你!你問我呢間學校好唔好?我當然會答你好啦!唔係我又點會比囝囝繼續升讀UN (K1)呢?
其實每一間學校都有佢的好處及壞處,無可能迎合每個家長的需要的。好唔好視乎你的要求同你希望個小朋友係一個咩環境度成長。所以如果你問我THINK好唔好,不如你問我一的有關THINK的問題,等我比個答案你自己去衝量呢間學校好唔好。

請問有無媽咪幫小朋友今年9月報下其他學校?出年考慮去另一間幼稚園讀k1?

onibb:

我地可能係家長會見過面, 但唔知邊個打邊個個隻囉   

小女讀LNC呀~ nice to meet you   

另外... 其實我都有朋友既仔仔係讀美孚THINK架~ 佢地真係好推介間學校比我喎, 所以我都揀左THINK
同埋我見美孚THINK今年升小...  真係派得very good喎 至於年尾try唔try出面學校, 我唸我都會既~ 比自己多個選擇機會嘛

係呢........... 妳係咪住美孚架?? 仔仔番學近唔近呀?? 同埋妳打算小朋友走國際or 本地學校way呢?? :  :

yoyobb
c班,個老師係咪姓wong,我個仔係何老師!我唔係住美孚,要搭mtr返學,遲d可能考慮搭school bus呀!你會自己湊返學嗎?
你諗全幫亞女考邊間幼稚園?交流下!我個仔應該會揀本地學校,但想係英文好既小學......

onibb:

實不相瞞....  其實我唔記得自己個女班主任姓咩?? :  : 剩係認得佢幾靚女囉   

我係住美孚架, 直頭係think個頭添呀~ 朝早我應該送到佢番學, 先至自己番工, 放學就要由姐姐接啦  

我其實仲考慮緊比唔比個女讀國際學校好?? 但應該有大半數會比佢行國際way架啦

至於學校... 我而家仍在research階段! 妳呢.. 會唔會try出面既學校呀?? 我見今年美孚THINK升小, 都確係派得好好喎   

welcome to all new THINK parents and students

there're more and more people joining this school and this forum ah

onibb,

Ms Ho was my son's UN teacher in 2005-6.  My son loves her very much.  Hope you kid is okay with the new environment.

有無小朋友8月已入學LN,講下d情況!好心急!

Hi onibb,

My daughter joint LNB starting from mid-August. She is crying in the first 7 days when ma ma left. Then she can 'say goodbye' at the school entrance and go to washroom with the caretaker without crying.

She cried again when she started to take school bus this week, but luckily, she clam down today.

Her teacher, Miss Chan, is very nice. She always talk to us about the behaviour of the kid and try to help us when necessary.

onibb 寫道:
yoyobb
c班,個老師係咪姓wong,我個仔係何老師!我唔係住美孚,要搭mtr返學,遲d可能考慮搭school bus呀!你會自己湊返學嗎?
你諗全幫亞女考邊間幼稚園?交流下!我個仔應該會揀本地學校,但想係英文好既小學......

My son also study in LNA (Miss Ho's class).  I have applied several kindergarten for my son
1. Keen Ming
2.金巴倫
3. Stafford

Planning to apply
St catherine and kentville

nice to meet you!
我現在仲諗緊揀邊間! 劍嗚好嗎?甘劍嗚好定think好呢?因為兩間都有雙語班?你個小朋友返學未?情況如何?
Kangaroo 寫道:
[quote]
onibb 寫道:
yoyobb

My son also study in LNA (Miss Ho's class).  I have applied several kindergarten for my son
1. Keen Ming
2.金巴倫
3. Stafford

Planning to apply
St catherine and kentville

[/quote]

My son has fever yesterday, so I don't let him go to school today. He loves to go to school, Miss Ho is nice to him, but I don't know whether he loves to stay in the school whole day.
‹ 上一主題|下一主題