用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有什麼playgroup可以訓練小朋友唔害羞?
go

有什麼playgroup可以訓練小朋友唔害羞? [複製鏈接]

有什麼playgroup可以訓練小朋友唔害羞?

我個仔在學校或上playgroup時都好怕醜,唔敢大聲講野,請問有什麼playgroup可以幫到佢呢?

Re: 有什麼playgroup可以訓練小朋友唔害羞?

HINHINMAMI,
我都想搵呀!平時佢响屋企就大大聲,咩人都肯同佢玩.......但返到學校就....... 講野細聲到....聽唔到.....   

你仔仔有幾大呀?? 就快要考K1, 都唔知點算...

有無媽咪可唔可以教下路呢??

LoCLai,
我個仔都係咁,在家成個小霸王,出到街就縮埋一舊,係這個世界真係好輸蝕,有冇媽咪可以教下我可以點訓練到佢大膽D!

其實帶佢出去參加多 d 群禮活動,就會好 d 架喇。小朋友唔迫得架,慢慢黎啦!

可以試下: Adventure Land
有個自信心訓練
Phone: 2728 3707
www.adventureland.com.hk

hinhinmami 寫道:
我個仔在學校或上playgroup時都好怕醜,唔敢大聲講野,請問有什麼playgroup可以幫到佢呢?

It's all depends on the child and the teacher.  A good teacher encourages children to participate and develops their confident.
‹ 上一主題|下一主題