用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 swimming coach - 應該請個嚴 o既 or 寬鬆 o尼? ...
go

swimming coach - 應該請個嚴 o既 or 寬鬆 o尼? [複製鏈接]

swimming coach - 應該請個嚴 o既 or 寬鬆 o尼?

o尼個summer holiday, 我請左兩個swimming coach 教囝囝, 目的都係比較o下邊個好D, 由9月起就請其中一人教囝囝,

A 教練 - 比較 寬鬆, 教得一般, 囝囝游水時經常同教練玩,囝囝好鍾意佢, 價錢平D  $200/hr
B 教練 - 非常嚴謹, 教得幾好, 囝囝游水時很認真, 但囝囝吾係好鍾意佢, 價錢貴小小 $270/hr

如你地係我, 會請邊個o尼?

Re: swimming coach - 應該請個嚴 o既 or 寬鬆 o尼?

I will choose the $270/hr. All kids love to play, however, if you are not really want to learn how to swim but just have fun, then choose the $200/hr. If your child could follow the more serious one, then he can learn how to swim in a shorter period and by the end saving money.

醒目開學勳章

Re: swimming coach - 應該請個嚴 o既 or 寬鬆 o尼?

B

我會揀B
其實亦可教到小朋友,上堂要認真係好.由細習慣,對佢各方面都有好處.純屬個人意見.

兩樣都有就最好啦哈哈哈
如果冇我都係會簡B,不過見到就會心痛少少嘻嘻
但都接受到因為都係為個小朋友著想先會咁姐,好彩我搵果個兩樣都會姐
linlin~~~快高長 哈哈哈

如果小朋友係初學, 又係細的話,我建議a教練, 因我覺得首先要develop小朋友個興趣, 當佢有決心學好一樣既時候, 可搵一d高級小小既教練教.
我不是說b教練唔好, 只不過既然小朋友對佢唔係好鐘意, continuous 落去都唔係咁好, 小朋友遲早no interest.
兩位教練價錢不是相差很大,所以呢個唔係一個問題.

rickybaby 寫道:
o尼個summer holiday, 我請左兩個swimming coach 教囝囝, 目的都係比較o下邊個好D, 由9月起就請其中一人教囝囝,

A 教練 - 比較 寬鬆, 教得一般, 囝囝游水時經常同教練玩,囝囝好鍾意佢, 價錢平D  $200/hr
B 教練 - 非常嚴謹, 教得幾好, 囝囝游水時很認真, 但囝囝吾係好鍾意佢, 價錢貴小小 $270/hr

我都同意, 好似我囡囡本身好驚水, 之前個教練成日叫佢浸個頭落水, 仲話佢如果唔浸就學唔到, 搞到亞囡咸晒(真係睇到都心酸), 跟住換左依家個miss, 依家個miss係玩之中令到佢不知不覺浸左個頭落去, 學左大半個月, 依家都叫做游到下蛙式, (雖然唔太靚), 但起碼囡囡依家好鐘意游水, 而miss依家見佢游到下, 就開始玩少左, 教多左. 所以我同意起初最好唔太嚴, 等佢游到下, 先開始執正的.

sadsam 寫道:
如果小朋友係初學, 又係細的話,我建議a教練, 因我覺得首先要develop小朋友個興趣, 當佢有決心學好一樣既時候, 可搵一d高級小小既教練教.
我不是說b教練唔好, 只不過既然小朋友對佢唔係好鐘意, continuous 落去都唔係咁好, 小朋友遲早no interest. [quote]
兩位教練價錢不是相差很大,所以呢個唔係一個問題.

rickybaby 寫道:

[/quote]
‹ 上一主題|下一主題