用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 ballet dress & shoes
樓主: cc0217
go

ballet dress & shoes [複製鏈接]

Re: 芭蕾舞衣及鞋

kayan_329 寫道:
cc0217~芳婷買啦... but金鐘有間保祿o既舞蹈用品公司... 我通常都去哩2間o度買野... 我前日去o左三星買鞋 比個同學話三星d野係大陸造 不過佢話得好o岩 因為我買對野$4x咋... 我買o黎只係玩o下...同埋哩間野冇牌子分o既... 你一係買capezio... 幾好著ka!! 我都o岩o岩尋日買o左2對 因為我帶去外國果邊用...買d跳舞野都用o左成千 but 我係學校買ka!!

kayan_329,

Do you know if students of Jean M. Wong are allowed to buy ballet shoes at 三星?  The cost of 三星 shoes is half price of capezio!

Thanks.

kayan_329 寫道:
cc0217~芳婷買啦... but金鐘有間保祿o既舞蹈用品公司... 我通常都去哩2間o度買野... 我前日去o左三星買鞋 比個同學話三星d野係大陸造 不過佢話得好o岩 因為我買對野$4x咋... 我買o黎只係玩o下...同埋哩間野冇牌子分o既... 你一係買capezio... 幾好著ka!! 我都o岩o岩尋日買o左2對 因為我帶去外國果邊用...買d跳舞野都用o左成千 but 我係學校買ka!!

kayan_329
芳婷有capezio嗎 ??
:-):-) :-) 網路無邊....不能盡信 ....請自行過濾.. :-) :-) :-)

Dear all,

May I know the address or phone no of "芳婷" & "保祿"? Thanks in advance!!

cc0217~應該有o架... 因為佢同保祿都有好多牌子選擇...而3星全部都係自己貨色...但就好平... 不過我建議你都係去保祿or芳婷最好... 我過兩,三日都去芳婷買定D跳舞鞋去外國用

kayan_329
Thank you ! 咁夜唔訓 ....
:-):-) :-) 網路無邊....不能盡信 ....請自行過濾.. :-) :-) :-)

copy from 之前其他國民提供的資料 ...

芳婷舞蹈用品有限公司
  香港灣仔譚臣道8號1樓D室
  tel: (852) 2528 9399
保祿芭蕾舞用品中心
  香港金鐘夏愨道18號海富中心
  一樓商場45號
  tel: (852) 2527 2867
飄藝舞蹈用品公司
  銅鑼灣百德新街2-20號恆隆中心14樓
  1411室
  tel: (852)25769722

其實初學者應該揀選皮鞋,,因為芭蕾舞的基本功是須要練習腳背的,而皮鞋就可以幫助練功。相反布鞋較軟練唔到力兼唔夠support。所以裝備是不能忽視,學壞姿勢就難以又改正。本人較喜歡係芳婷買0野 ,因為較多選擇同時大多係外國可靠的牌子,價錢合理,而三星是大陸製,質料唔好品質參差。
‹ 上一主題|下一主題