用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 郭得勝天主教中學家長請進
go

郭得勝天主教中學家長請進 [複製鏈接]

郭得勝天主教中學家長請進

請問有無人知道郭得勝中學有無分精英班架?
:-o :-D :-o

Re: 郭得勝天主教中學家長請進

F.1-F.3 無分精英班,平均分配,但每級有兩班中有部分同學被要求參加(中英文科)小班教學(補底班),F.4"B"班理科最叻。

基本上學校非常照顧較弱的同學。   

我個仔仔今年升F.3 。   

thx
我個仔今年入讀中一.

Hello, 這間學校難唔難入?你地係自己考入定大抽奬家?  I hope my son can study this school as well, but his ranking shd be between Band 1 and 2.

我係第一志願入架.
不過係未放榜前幾日我都去考過.放榜後學校叫小朋友去面試.但因為已派到所以唔洗去lu.
出年放榜前一星期你問下學校幾時安排考試.可以買多個保險呀.
2boysmum 寫道:
Hello, 這間學校難唔難入?你地係自己考入定大抽奬家?  I hope my son can study this school as well, but his ranking shd be between Band 1 and 2.

Dear anitatata,

我囝囝今年升小六,志願都係呢間, 未知可否提供些面試技巧和心得給我, 唔該晒

Boris's mum

mos2468>>

我有朋友個囝囝都系升中三,你地今年系唔系8月28日就開學呀!

alky0227 寫道:

我囝囝今年升小六,志願都係呢間, 未知可否提供些面試技巧和心得給我, 唔該晒

Boris's mum

May i know why u choose this school......

there r also others can be found....

tks...

stellalee,

今年係8月28日就開學 la !   

=================================
2boysmum,

我仔仔係放榜叩門考入。面試+中英數筆試+P.5 & P.6成績。

我小朋友只係去左考筆試(包括 中、英、數)合乎學校資格會再通知面試,(不過我不是自行投考的,是在放榜前入表申請叩門位)學校通知我小朋友面試,但因我是選擇此校為第一志願,幸運地又派到,所以我都無去面試。
我小朋友話筆試難過小六評估,不過都ok啦.
alky0227 寫道:

Boris's mum

mos2468>>

我朋友擔心佢囝囝,佢話囝囝數學、I.S.成績就唔錯,但其他科就一般,比其他閑科拉低名次,佢怕囝囝升中四入唔到理科,我就叫佢問下老師,咁岩見到依個topic同時你囝囝又系升中三就多口問下,你知唔知呀!

我係郭得勝架...

不過吾系家長...

Jamine_KTS,

想問下課外活動多唔多 ??

Jamine_KTS >>

你系唔系學生?若系讀幾年班呀!

我是家長
‹ 上一主題|下一主題