用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 SJC (2006 K2)
樓主: Jonjonma
go

SJC (2006 K2) [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: SJC (2006 K2)

茶點 & lunch 個menu, 是貼在學校門口一個notice board 上的.自己湊番�放學就見到.
另外,開學時,學校有問清楚小朋友對什麼食物allegic. 老師會小心handle.

我小朋友,新學校番左學3日已經適應了.

如果喜歡全日班既學校,sjc是一個不錯的選擇.

Thomas&mama 寫道:
林嬌嬌
謝謝你回覆!份menu係咪每次可以send比家長睇架?
因為我仔對某些食物有敏感的!     :cry:  :cry:

為什麼我會選sjc
~喜歡校舍環境,教學以英文為主!
~朋友的朋友曾在此校就讀過!

n70,

我唔見個menu話lunch食粥wor. 昨日是楊洲炒蛋.

你仔是什麼英文名,等我問下仔識唔識

N70,
會唔會係早上茶點呀? 有時茶點係食粥o架. 你囝囝好似幾鍾意SJC喎! 肯講咁多學校既野比你知.

另外, 想問下, 上次你話o個D防蚊水, 買左未呀? 想睇下點樣交收. 唔該晒!   

N70 寫道:
請問有冇人知小朋友午餐係咪有粥食? 阿仔日日同我講佢 lunch time 食粥 ??

N70
你啊仔都好呀, 起碼有粥食, 妹妹講我哋知 other than first two days, 佢呢幾日 tea time 都係食餅乾咋.     你話係唔係比佢激c呀.  

新幹線

係 law, 我都覺得係早餐先會食粥. 我問過佢喇,佢強調 "lunch time"食粥,都唔知佢係咪耍我 !!

佢好鍾意 SJC 喎, Ms Au 話佢響學校好開心.

防蚊噴霧 - 我未訂呀,不如咁,你地要幾多支,話我知總數,跟住我落order,我 arrange  courier 俾你地其中一個.又或者你地夠$250 OR 21支就可以送貨,唔夠21支我包底.

香茅香薰防蚊噴霧product code 係 A792 / $12 per bottle

http://www.choifunghong.com/

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=378443&forum=8

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=533868&forum=8

林嬌嬌

係 law ,邊有咁多粥食丫. 阿仔叫 Enoch,佢識 Eitan 喎.

林嬌嬌 寫道:
n70,

我唔見個menu話lunch食粥wor. 昨日是楊洲炒蛋.

你仔是什麼英文名,等我問下仔識唔識

shanshan

你個女仲細嘛. 但係.....阿仔日日都話有 cookies 食個喎.

N70
午睡完, 會有餅乾/cookie食嫁!  當下午茶!

beckham,

check pm pls.

N70 寫道:
shanshan
你個女仲細嘛. 但係.....阿仔日日都話有 cookies 食個喎.

N70
所以 hubby 咪當佢講少咯.    但其實係好似 BBChu 咁話, 起身後有 cookies 食, 佢哋咪記得呢樣咯.  

3b

星期一我係有同瑩瑩嘅Daddy & Mami傾計呀,我係
短頭髮架,如果你見倒嗰個係好肥嘅就應該係我嚟架
啦!今日接老細放學,見倒Strawberry班嘅真命天子
啦,係新老師Miss Choi,出嚟同我地傾計,beckham
&瑩瑩媽咪都見倒佢,感覺OK啦!

[quote]
3b 寫道:

RaRa媽,
我地咁樣諗, 個心就會舒服d. 星期一你係咪有去接放學, 仲同瑩瑩既daddy&mami傾計 ? 我唔知見到0個個短頭髮既媽咪係未你 ?

各位媽咪大家好啊∼∼好似好耐冇上?啦,但睇?個個小朋友都好ENJOY K2的生活呢∼∼

MARCUS 要9月1號先開學,我都仲未同佢買校服呢!

我想邀請大家?marcus的生日會,因為已經唔可以好似上年咁比邀請卡大家了,所以係呢度請啦,詳情如下:

日期:9月9日星期六
時間:下午3:00﹣5:00
地點:青衣盈翠半島會所

有興趣的可以PM我或係度留言都得,thank you   

beckham : 10號係幾點開始?

hohomum,

到現時owen 都表現理想, 我諗都應該幾enjoy架, 我都預祝marcus順利投入新環境.
我jonjonma, kaka_c每個星期六都要游水, 仲未知可唔可以到, 我呢一,兩日覆你呀.

please check pm

林嬌嬌,

我老細係strawberry班架, 喂喂, grape 班都有個owen 架, 唔知你囝囝識邊個呢.

N70

我覺得校車都好大摩力, 我老細又係好鍾意座校車架.

Jonjonma, kaka_c

原本想約你地星期六睇戲, 但係我老爺休息, 泡湯了

flyfly, 3B,

please check pm

真命天子通常係遲出場, 比些時間佢啦.  

RaRa媽 寫道:
3b

啦,係新老師Miss Choi,出嚟同我地傾計,beckham

[quote]
3b 寫道:

RaRa媽,
我地咁樣諗, 個心就會舒服d. 星期一你係咪有去接放學, 仲同瑩瑩既daddy&mami傾計 ? 我唔知見到0個個短頭髮既媽咪係未你 ?

N70,
Please check pm.

尋日(星期四) 我接囝時, 見到有個媽媽, 是接"塋塋"的, 又同 Rachel & Owen 傾計, 又等 Ms Choi ....

我估你們分別是 RaRa 媽 & ????

我唔 敢叫你地呀...

醒目開學勳章

RaRa媽 寫道:
3b

RaRa媽,

呵, 咁0個個係你喇 !  好似flyfly上次咁講, 真係睇你唔出有兩個咁大既囝囡, 皮膚白雪雪滑嘟嘟, 點保養+講黎聽下丫. 真命天子終於都出現, 阿彌陀佛, 希望老師同小朋友都相處融洽.

醒目開學勳章

beckham,
Pls check PM.

午安呀各位,

林嬌嬌,

係架啦,應該係我地黎架. 你日日都接放學架, 如果係,你下個月可能好多時會見倒我. 因為我老細下個月唔座校車啦.
‹ 上一主題|下一主題