用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 SJC (2006 K2)
樓主: Jonjonma
go

SJC (2006 K2) [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: SJC (2006 K2)

各位午安,

beckham,
六合彩排左好耐隊, 都輪唔到我, 但係新Miss就一年一個, 真係激死加唔好彩.  :evil:

我老板話我冇迫你走架, 係你自己要走咋
你終於收到啦

N70 寫道:
beckham

你老板等左你咁耐,有冇丙你呀?

張卡尋日收到喇.  

醒目開學勳章

今年本練習簿d格仔細左好多, 囝囝唔係好習慣, 一開始寫就出晒格, 叫佢寫細隻d就發脾氣, 話唔識寫.

beckham,

收到你張邀請咭, tks. 遲少少覆你, ok ?

3b,

我記得第一日就已經喺學校做哂啦, 琴晚就見到剩番2行. 可能之後都係要返家做一, 兩行.

你收到拿, 我之前仲要估下邊個收到,邊個收唔到, 因為最初原來係owen自己派比d小朋友. 我估有d家長起初見到唔係自己,之後return返學校,重新再派過架.

beckham, rara, 3b

比些時間, 可能新老師係好野來.  我囝之前既班主任係新入來.  我開頭都驚唔夠經驗, 不過慢慢發現.  新入來仲有愛心, 好熱誠. 有些老師教得內, 反而麻木晒, 唔夠愛心同耐性.  

我今晚睇下收唔收到.  雖然你知我會到, 但我想見下你張card, 睇下你整得靚唔靚.  

beckham 寫道:
3b,

我記得第一日就已經喺學校做哂啦, 琴晚就見到剩番2行. 可能之後都係要返家做一, 兩行.

你收到拿, 我之前仲要估下邊個收到,邊個收唔到, 因為最初原來係owen自己派比d小朋友. 我估有d家長起初見到唔係自己,之後return返學校,重新再派過架.

jonjonma,

我都係咁諗, 有時新未必唔好. 總之, 誠你貴言啦.

醒目開學勳章

beckham,

其實我星期一已經收到, 不過未諗掂d時間, 所以無覆你. Pls check PM.

3B,

唔緊要, 你度下先啦.
please check pm

Hello! 大家好!

Beckham

我到現在都冇收倒 Rachael 嗰張卡,唔知游左去邊度
啦??

Jonjonma

我好彩D,都見過下張卡,但唔係Rachael個名嘅,所
以退左返學校啦!

[quote]
Jonjonma 寫道:
我今晚睇下收唔收到.  雖然你知我會到, 但我想見下你張card, 睇下你整得靚唔靚.  

Beckham、3b

呢幾日我好迷惘,問老細收倒風仲抓頭,有時Miss Ting,
有時Miss Chan,有時Miss Cheung + Miss Man,有
時Miss Choi,我唸都係唔好再收風啦,算吧啦!真命天
子遲早會出現嘅!

RaRa媽

你仲咩仲未訓呀, 我好鬼悶

RaRa媽,

我頭先打電話比你, Racheal話你洗澡,跟住我成機同佢講下電話. 我老細知道又要同Racheal 講. 喂喂,佢地d對話好"過制"  我聽到owen問rara, 你食咗飯未? 你而加同你家姐睇電視呀,你仲咩唔訓. 我頭先食咗ice cream呀......佢地講電話真係有內容架   

thomas & mama,

午餐不是飯盒, 是一間飲食公司送來的. 再分給小朋友食.
我睇過個menu,是ok的, 幾healthy. 另自己可以prepare一些fruit 給小孩在學校食.

其實SJC 不是很多人的1st choice kowloon tong kinder, 為什麼你會選sjc ?

識/讀sjc, 很多是有親/朋友在此讀.

d 功課, 我囝在學校做的, 比在家做的有心機.
yesterday, maths 個本要coloring, 佢唔想逐個object 油, 一次過油囇10 個. 好ugly.

你地有冇人是做湊囝婆, 湊放學??

學校有什麼課外活動join ? 邊樣好?

beckham,

你囝是owen ? 連我囝apple class都識你囝 wor.

Good morning all!

3b,

Jacob 點啊? 有無好早訓? 昨日Owen好早就訓啦,因爲佢地昨日游得幾辛苦,不停練呼吸同埋無停過游來有去甘練習。 我覺得阿sir 教得好好 ,over time 都仲要佢地練習,見到兩個仔都甘努力學(雖然有飲水入個鼻,同驚驚),但係最後都可以克服到自己,兩個都好厲害!   

Goodmorning all  

beckham - 12:00 都仲唔訓話悶, 你應該搵老板傾下計.    

原本明天會同朋友去大馬4天, 但屋企隻佬唔比我去.  見到我班朋友不停講準備出發去見偶像, 個心好鬼恨去,"那住那住".       

各位早晨

阿仔書包越來越重,又有本 maths 習作, 竟然唔係 worksheet, 真係意料之外. 睇黎 d 雜費真係冇白俾.

請問有冇人知小朋友午餐係咪有粥食? 阿仔日日同我講佢 lunch time 食粥 ??

林嬌嬌

你囝囝係咪都好適應呢? 我尋日湊佢番學,佢一入到學校,就彈下彈下,成支箭咁 bill 左入去.

我今朝無聊問阿仔, 鍾意之前個間學校多d, 定SJC 多 d, 佢話兩間都鍾意.  

beckham

我同阿仔講,不如我湊番學啦,(可以瞓多一個鐘嘛), 佢喊晒口話要搭校車. 夠竟校車有咩咁吸引呢?

醒目開學勳章

RaRa媽 寫道:
Beckham、3b

呢幾日我好迷惘,問老細收倒風仲抓頭,有時Miss Ting,
有時Miss Chan,有時Miss Cheung + Miss Man,有
時Miss Choi,我唸都係唔好再收風啦,算吧啦!真命天
子遲早會出現嘅!

RaRa媽,
我地咁樣諗, 個心就會舒服d. 星期一你係咪有去接放學, 仲同瑩瑩既daddy&mami傾計 ? 我唔知見到0個個短頭髮既媽咪係未你 ?

beckham,
Pls check PM.

醒目開學勳章

flyfly,

囝囝尋晚好似平時咁, 9點幾先上床, 仲要我地讀本故事書先瞓, 不過讀到一半佢已經瞓左. 我地個阿sir真係幾好 , 大多數時間都教到過晒鐘, 要兩個囝都做到佢既要求先落堂, 上左唔夠兩個course, 佢地已經有e +既成績, 真係好好, 不過兩個囝都有付出努力       
‹ 上一主題|下一主題