用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 SJC (2006 K2)
樓主: Jonjonma
go

SJC (2006 K2) [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: SJC (2006 K2)

林嬌嬌 寫道:
mon & tue 適應日, tea 係食藍"冠" cookie,
wed & thur 我問eitan 係學校食什麼, 佢都係話食cookie.
日日都食既??

我的消息如下:
Ms Kim (個攪笑的差婆) 會教apple class phonics.
下星期正式上課了!!  

林嬌嬌,

以我所知佢地平時會食通粉, 粥, bread, cookies, cake.
Miss Kim係一個好識搞氣氛同埋唔錯既老師.

林嬌嬌

阿仔日日都話食 cookies. 我冇俾奶 $, 因為無人同我收.前日食粥,仲有 mini M&Ms;尋日有面食.
前日首歌大約係: I want to school, I like to school, I love to school.
我尋日問佢識唔識 Eitan, 佢 O 晒咀問我點解會識佢個朋友.班上有兩個 Brown face 小朋友. 知既係咁多.

[quote]
林嬌嬌 寫道:
mon & tue 適應日, tea 係食藍"冠" cookie,
wed & thur 我問eitan 係學校食什麼, 佢都係話食cookie.
日日都食既??

我的消息如下:
Ms Kim (個攪笑的差婆) 會教apple class phonics.
下星期正式上課了!!

n70,
我都好想知多d個囝係學校既情況.大家多d分享.
你有沒有比$buy fresh milk個囝飲?我有buy, 但囝話沒有milk得organe juice

[quote]
N70 寫道:
林嬌嬌

阿仔尋日同老師講佢唔想

醒目開學勳章

beckham, RaRa媽,

我地今年既班主任又係新既.

番左學3日 , 亞囝今晚食dinner前, 自言自語 "In the name of Father, and the name of son, and the holy spirit, Amen" " thank you Ms Au, thank you father ...."
手做埋cross.

我聽到真係幾開心架~

n70,

暫時, 我知道apple 既同學班有 Owen, Emily(帶glasses的), Yanni.

beckham, thank you very much for your reply. , as i know this is a catholic school, if my son is catholic, can he get a better chance to enter into this school?

Goodmorning all  

Good morning all  

林嬌嬌,

你囝囝都跟得幾快喎

[quote]
林嬌嬌 寫道:
番左學3日 , 亞囝今晚食dinner前, 自言自語 "In the name of Father, and the name of son, and the holy spirit, Amen" " thank you Ms Au, thank you father ...."
手做埋cross.

我聽到真係幾開心架~

Beckham, Jonjonma,

已問了大力, 收左我地3個老細, 時間照舊, 不過教練就未知 (我反映了我地意見, 佢話都應該會no problem). 咁就好la, 一齊照舊   

Goodmorning all  

Kaka-c - thank you so much.

Good morning all

KaKa_c

唔咳哂呀

琴日D功課喺學校已經做哂啦, D書你地有冇RETURN番學校呀, 我有呀.

我都有喎!

beckham 寫道:
琴日D功課喺學校已經做哂啦, D書你地有冇RETURN番學校呀, 我有呀.

我都有呀, 其中有一本"happy", Jonjon話屋企都有, 話比  Miss Mok聽有唔使比, Miss Mok都比佢喎.  我同佢講個本係學校, 屋企個本係媽咪買.  

beckham 寫道:
該用戶已被刪除

我囝是k2轉來的,
1, yes, happy. teachers are prefessional
2. full eng communication.  no worry about that. they can adapt.
3. 課程是一般kowloon tong 的學校咁上下. 可以叫做深.
  功課唔多. full day 的在學校已做完.
4. 全日班的膳食安排 有早餐、午餐 & 下午茶點.
lunch 是外送膳食, 有menu 睇.

k2 & k3 是full day compulsory

Thomas&mama 寫道:
各位你們好
我準備為仔仔報考k1,想了解一些問題!
1.小朋友讀得開心嗎?師資如何及細心嗎?
2.英文程度如何?老師與小朋友日常是否都用英文溝通?(屋企是用母語,我怕小朋友不能應對)
3.課程是深定淺?功課多唔多?
4.全日班的膳食安排如何?有否早餐、午餐、水果、湯和下午茶點?是學校的嬸嬸煮or 訂飯盒?

唔好意思咁多問題,希望大家能為我解答!   
該用戶已被刪除

good moring all

今早送老細返學, 問咗miss, 佢地話d 書要return 返學校架

3b, RaRa媽

唔知點解又係我地果班

beckham

你老板等左你咁耐,有冇丙你呀?

張卡尋日收到喇.  
‹ 上一主題|下一主題