用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 ST. ROSE LIMA K1 2006
樓主: unchu
go

ST. ROSE LIMA K1 2006 [複製鏈接]

Re: ST. ROSE LIMA K1 2006

Hi Papaya: 我個女都係讀幼仁呀,又係住美孚,哈哈。你個小朋友叫咩名呀?

Hi懿琳媽媽 : 我個女話識你個女呀,因為我問佢你識唔識你個 d 同學,佢話佢識  同曉睛,但係就唔係一坐。我個女話佢自己係Melody 張枱。

我參加咗家教會啦,希望儘量出席及了解多d阿女學校的生活,因為迟d都想比細女讀埋SRL。

我訂了”砵砵車”同埋加錢訂埋部Laptop,因阿女好鐘意部”Q版電子學習机”。

今日映校服相呀,你地有冇同佢地扮靚d 呀?

April

好似無物小朋友讀望班. 我day day都問個女做咗d物. 佢只係話比我知食餅, 唱歌. 跟著無啦.  

Clever-BB,
上星期呀囡書包有個透明file(有zip既),入面有家教會既入會詳情同第一次序會既回條,如果你無收到,快d寫張字條仔放入通告袋問老師攞啦.

我都訂了”砵砵車”同埋加錢訂埋部Laptop&選了Q版電子學習机”。

我個囡又係咩都吾講,淨係話唱有隻雀仔,吾知真定假?

今日好涼下呀,我今朝送阿女返學,好多小朋友都係着住短褲仔,快d 找條長運動褲比佢地着啦!

hi aprilky,

懿琳佢早幾日都講過2個同學仔個名我聽,不過我冇記性只係記得其中一個:[潘志欣(跟懿琳讀個音照譯)],等我今晚再問下佢先.

我昨晚問懿琳有冇影相丫?佢竟然答話冇wor!佢話周老師話聽日(即今日)先影丫!  

AprilKY 寫道:

Hi懿琳媽媽 : 我個女話識你個女呀,因為我問佢你識唔識你個 d 同學,佢話佢識  同曉睛,但係就唔係一坐。我個女話佢自己係Melody 張枱。

今日映校服相呀,你地有冇同佢地扮靚d 呀?

April

all,

懿琳早2日做咗個劃十字架嘅動作俾我睇.仲會講埋:[因父,及子,及聖神 tim.....!]又唱咗隻唔似中文又唔似英文嘅歌俾我聽.

彤彤話今日唱有隻雀仔跌落水& ABC.

懿琳媽咪

I have a message to you, please check your pm.

Thanks!

April

AprilKY,

到妳check pm 喇!thx.......

all,

今個week開始正式返3個鐘喇!小朋友習慣嗎?

昨日同今日,放學時間都好準時,唔會好似上個星期咁起碼遲15分鐘以上.大家都是一樣嗎?

另!有冇小朋友坐2號線校車架?

懿琳媽媽 寫道:
AprilKY,

到妳check pm 喇!thx.......

Check 咗啦!  唉! 都唔知搞什麼,真係几好笑!

懿琳媽媽
E兩日都 OK 啦!校車時間都好準時,啊囡話好鐘意校車叔叔,
話叔叔好好笑喎!

我今日收到通告:故事媽媽 識字寶寳 .妳哋會唔會參加啊!

sharonman,

"故事媽媽 識字寶寳"----今次我暫不會參與,因講故事唔係我強項.(其實係唔掂)  

all,

懿琳今日唱咗兒歌書裡面隻"點蟲蟲"俾我聽,成隻識背晒,又唔駛睇書,仲做埋動作tim.

AprilKY,

再check pm.thx.......

我個回囡囡都係坐2号校車。
懿琳媽媽 寫道:
all,

今個week開始正式返3個鐘喇!小朋友習慣嗎?

昨日同今日,放學時間都好準時,唔會好似上個星期咁起碼遲15分鐘以上.大家都是一樣嗎?

另!有冇小朋友坐2號線校車架?

hi bgirl2 ,

請問妳囡囡讀K幾丫?如返上午,我想問下校車情況,架車OK嗎?因我囡囡搭街車架!THX.....

bgirl2 寫道:

Hello, Miss Sandy,

I have not listened that someone "在課室除褲'.  My daughter tell me that they have "painting " and '玩泥膠" in these two days.  It seems that the teacher also tries to teach them to pray.

rainbowgirl,
我囡囡話佢祈禱係合埋雙手,我問佢要吾要合埋雙眼,佢話要呀.....  

我enrol左10月14既故事媽媽,識字寶寶呀, 希望從中我都可以學習教大少少既小朋友,吸取經驗ma....

懿琳媽媽,
懿琳好叻呀,可以背埋首歌.       

懿琳媽媽

Check 咗 pm 啦!  下次我地如果有机會相識下先得。

翠瑩都有唱點蟲蟲比我聽呀,不過中間甩咗 d 囉。聽唔清楚佢唱 "????同遊戲",等我返去望下佢本兒歌書先。 :

我囡囡讀K3,上星期下午校車時常都有遲到既情況。今個星期就準時到。上車時間1230,下車就1720。
懿琳媽媽 寫道:
hi bgirl2 ,

請問妳囡囡讀K幾丫?如返上午,我想問下校車情況,架車OK嗎?因我囡囡搭街車架!THX.....

[quote]
bgirl2 寫道:
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題