用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園 保良局譚歐陽少芳幼稚園=>家長請進
樓主: dna
go

保良局譚歐陽少芳幼稚園=>家長請進 [複製鏈接]

Re: 保良局譚歐陽少芳幼稚園=>家長請進

katiema

依, 轉曬班, 以往Miss Joey 拍 Miss Chan 係 K1A, Miss Joey 唔係好識講中文,佢教英文幾好架,不過都幾嚴,要求都高架, 呀 ! Miss Chan 去生仔呀,所以由 Miss Chu 頂上吧.

dna

邊個兩個teacher 做 K1C 班主任呀?

katiema,

我都係自己帶ga, 實見啦!
最想就唔駛陪 ,仔仔一向自己返開學, 不過睇情況...

CHU CHU,

check真話你知!

dna

該用戶已被刪除

醒目開學勳章

我想請問楊老師同 Ms. Mona(唔記得姓嘜) 好人嗎?

katiema
Hello. 我囡囡同你仔仔同一班 K1B. 如果學校唔一定要陪,都可以tea一tea.  星期一見.  我囡囡叫"Britney Wan"

最初我怕學校凍,買晒d長襪,琴日學校又話唔好著長襪,又要買過.
我想問下9月11日月曆唔係紅假,學校係唔係唔駛返學.
綽盈媽咪 ;-)

Hello
我囝囝都在k1B, 佢叫Neo, 不過我要返工,所以帶唔到佢返學,希望遲d可以join到你地啦!
cathy

Fatty,

Oh ! 恭喜, Ms 楊同Ms M....(我都唔識串 )好好人架,好有愛心,舊年係我個囡班主任s,掂呀,一流,I LIKE, 係尼班個囡d英語進步咗好多呀.

綽盈媽咪,

,
mug 你咁快就問定假期架 未返學就想放假 : : :

醒目開學勳章

CHUCHU,

Really? I am very happy to know that.  

CHUCHU 寫道:
Fatty,

Oh ! 恭喜, Ms 楊同Ms M....(我都唔識串 )好好人架,好有愛心,舊年係我個囡班主任s,掂呀,一流,I LIKE, 係尼班個囡d英語進步咗好多呀.

CHUCHU
我只係想知道如果要返去慶祝中秋的話唔要我地家長陪呢?如果唔洗(正常時間放學),我唔洗再請多半日假.下兩星期我都係半日半日禁請,月頭忙d. 哈哈       

CANTYNEO
HELLO.
綽盈媽咪 ;-)

Hi Everyone:

My boy is in K1A and his teachers are Miss Yang and Miss Monar too.  I am also glad to hear that they are good teachers.

綽盈媽咪

幼稚園的活動我哋冇得參加架,唔記中秋節有冇放早,但通常生日會呀,有特別活動呀都會放 11:00, 如果坐校長可以照常放學,老師會照顧小朋友到平日放學時間才上校車呢.
返咗學老師會比通告你架啦.放心!

呀!記得星期一係學校門口見,比校褸你,知冇.你認唔認得我呀?

請問是否所有書都要自已貼上姓名之label,還是每位學生遲些會獲發自己的姓名印仔呢?

醒目開學勳章

en1118,

我已經自已貼晒Label 啦! 我諗自已貼佐會穩陣D.

CHUCHU,

K1C 係 Miss Wong 同 Miss Lam 呀!

CHUCHU 寫道:
dna

邊個兩個teacher 做 K1C 班主任呀?

想問係咪要自己包書?個兩本古怪形狀的書,想問點包?

我買書果陣, 可以加錢, 令外買埋包書套, 但係果兩本書係冇包埋架, 所以應該係唔洗包架!
該用戶已被刪除

CHUCHU
明早見.
我記得老師叫我地自己張所有東西貼好小朋友名字.不過手巾仔都唔知點整個名上去.請問有冇邊個媽咪有心得????
綽盈媽咪 ;-)
該用戶已被刪除

thomasthetankengine,

節日小書呀,好呀你係米要比你啦,收mug 鬼錢呀,係米k1 果本呀?

點交比你呢   
‹ 上一主題|下一主題