用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 租琴室通常多少錢呀? 係點計呢?
go

租琴室通常多少錢呀? 係點計呢? [複製鏈接]

租琴室通常多少錢呀? 係點計呢?

Re: 租琴室通常多少錢呀? 係點計呢?

vkzone 寫道:

間間琴行唔同架喎. 我知柏斯琴行有得租 30 mins $30/1 hr $50/ 5 hrs $190/10 hrs $290, 當然 5/10 hrs o個 D 係可以分開次數去架啦

而我知通利琴行隨左考試琴室外, 其他只係租俾自己學生
學鋼琴不是短距離的競爭,持續地和扎實地打下基礎才是關鍵。

嘩~~~~ 30 mins $30 都好貴喎~~~~

我屋企樓下琴行都係拾零蚊半個鐘咋~~~

如果咁貴不如索性租個琴返屋企練仲底啦~~~~~!!

我屋企附近$15半小時, $260(10小時)

我屋企附近$100/10個鐘, 不過人地話係大陸琴, 我阿女話都幾好彈丫。

Can anyone tell me where to 租琴室 in Shatin area ? We are travel back to HK for 3 weeks tomorrow and we'll stay close to Shatin KCR station.  Many thanks !

租考試琴室是否貴些? 我租那間半小時要$180!

c0271 寫道:
租考試琴室是否貴些? 我租那間半小時要$180!

係呀, 考試室特別特別貴架~

Tom Lee charge $20 per 30 mins.
;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

TIKTIKMA 寫道:
Tom Lee charge $20 per 30 mins.

但 Tom Lee 要 Tom Lee 學生先租得~

我個囡學嗰間 $60(10小時)
但當然要係佢哋 D 學生啦 。

Re: 租琴室通常多少錢呀? 係點計呢? 我什麼都唔識.

我正在想買琴好正租琴室好, 因為仔仔學完音樂, 剛剛想上正式學琴.
係呢, 如果買, 什麼牌子呀? 日本琴好嗎? 二手大約多少錢? 可以係那裡買呀? 唔該晒, 我什麼都唔識啊!

vkzone,

請問你囝囝在那裡學音樂?

Icycream,
哈哈, 又見到妳啦, 真開心啊!
我仔仔本來2年前係柏斯學"小小莫札特1,2期", 之後叫老師上門教埋第3,4期, 已經一年了, 而且差唔多要正式學琴啦!
‹ 上一主題|下一主題