用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊度學畫畫好???
go

邊度學畫畫好??? [複製鏈接]

邊度學畫畫好???

我想俾囝囝去D畫苑度學,但係吾知邊間好又吾知收費貴吾貴...有無媽咪可以介紹?我細個去過北角堡壘街嗰間燕子畫苑...吾知執左未呢???如果未執...佢地收費貴吾貴?教得好吾好架依家???
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

Re: 邊度學畫畫好???

我經過都仲見到呀,不過唔知點收費喎。

JAY媽 寫道:
我想俾囝囝去D畫苑度學,但係吾知邊間好又吾知收費貴吾貴...有無媽咪可以介紹?我細個去過北角堡壘街嗰間燕子畫苑...吾知執左未呢???如果未執...佢地收費貴吾貴?教得好吾好架依家???

以前見過可
click here

以前見過comment可
click here

如果係咁,大一設計學院既兒童畫班又點???大人嗰D課程就公認麻麻,兒童嗰D我真係未試過,上網睇收費都幾貴,無記錯都要成七八百蚊左右...吾知有無媽咪試過俾小朋友去大一度學畫畫呢???質素如何??係咪搵番D內地既老師教?如果係就好,因為我以前考會考都有去大一修讀會考班,個素描老師正是內地人,教得好好同好有心機! 只係廣東話講得吾正,成日將粉彩變成'粉踩"      請賜教!
deandut 寫道:
click here
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

how old is your son?

JAY媽 寫道:
如果係咁,大一設計學院既兒童畫班又點???大人嗰D課程就公認麻麻,兒童嗰D我真係未試過,上網睇收費都幾貴,無記錯都要成七八百蚊左右...吾知有無媽咪試過俾小朋友去大一度學畫畫呢???質素如何??係咪搵番D內地既老師教?如果係就好,因為我以前考會考都有去大一修讀會考班,個素描老師正是內地人,教得好好同好有心機! 只係廣東話講得吾正,成日將粉彩變成'粉踩"      請賜教![quote]
deandut 寫道:
click here
[/quote]

既然大人嗰D課程就公認麻麻,兒童我相信都...........

雖然唔清楚大一兒畫班係點.
但坊間畫室、畫院等的教兒畫導師十個有八、九個都係大一、正形等出嚟!
所以點都有D料.
大一都唔係咁差,'公認麻麻'呢句都係就一次聽.
但都要看報嘜課程,有些都幾好架!

七歲半,但係心智都只係五六歲左右...     
fernando00 寫道:
how old is your son?

早廿年前或者係有料,但係十年前我讀佢嗰陣,我做平面設計d朋友讀過都已經話吾掂,依家我自己想讀fashion,問番做設計呢行d前輩,佢地都話大一吾掂,叫我如果去讀私校寧願去正形好過(雖則正形都吾係真係好掂).

raccoon_dog 寫道:
雖然唔清楚大一兒畫班係點.
但坊間畫室、畫院等的教兒畫導師十個有八、九個都係大一、正形等出嚟!
所以點都有D料.
大一都唔係咁差,'公認麻麻'呢句都係就一次聽.
但都要看報嘜課程,有些都幾好架!

JAY媽,
咁平面設計、fashion嗰類又真係麻麻嘰!
但素描、水彩、粉彩、油畫嗰類,都幾好!

都係架!嗰陣我去大一讀會考素描,個亞SIR係內地人,都教得勁好同好有心機教架!至少每次我地畫完俾完分派番D畫俾我地,都會逐個同你講你幅畫點,又俾提議你,都幾好架!不過成十年前既事LU...吾知依家兒童畫班嗰D質素點..     
raccoon_dog 寫道:
JAY媽,
咁平面設計、fashion嗰類又真係麻麻嘰!
但素描、水彩、粉彩、油畫嗰類,都幾好!

JAY媽,
教畫嗰班老師(有幾個都講唔正音,教得真係唔錯)應該未走掛,朋友(大人)早幾年去讀都係佢哋教,舊年先見某位亞SIR上電視講畫.如果係嗰班人教兒畫就真係正斗,又夠經驗和風趣!

最近知道有個畫班係以西遊記為主題,好似幾得意咁,可以聽故事又可以學畫畫,冇咁單調嘛!

Brianamama

學畫「博藝堂」非常之好,學生經常嬴國際獎項,而且經常接受傳媒訪問,老師兩夫婦都好尊心教學生,very gd!
‹ 上一主題|下一主題