用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請大家講下買左咩書包比小朋友
樓主: winglong
go

請大家講下買左咩書包比小朋友 [複製鏈接]

Re: 請大家講下買左咩書包比小朋友

我都係買左spi $350, 揀左好耐都係覺得spi外型同質料較好.

andrewmummy 寫道:
spi  $350

SPI 'Oxford' series
:wave:

一樣呀!  SPI-get set $3xx,  我簡左斜紋布面酒紅色   佢地隻斜紋布面杏色我覺得仲靚, 不過小朋友日日用都係簡深色襟污糟好d

G-Ma 寫道:
我都係買左spi $350, 揀左好耐都係覺得spi外型同質料較好.

[quote]
andrewmummy 寫道:
spi  $350
[/quote]   

I bought the Zeven school bag for my son to start P1 in Sept.

joannekyl829 寫道:
我買咗加德士油站換購的 "四條腿" 納米護  書包, $168 好抵, 各方面都幾滿意   

me too!   
[imhttp://f20.yahoofs.com/hkblog/QxQNJuaZBxbMC83Zvzc-_2/blog/ap_20080328124932397.jpg?ib_____Dvg8knZgQg align=right]

我買左Dr. Kong 細碼書包
[img align=right]http://scie.myweb.hinet.net/A/A12/001/001.gif[/img]

Dear Smiles

is the Zeven school bag very expensive one?  somewhere HK$ 700 +?  

"Zeven" school bag is very expensive.  Is it worth to buy "seven" school bag for P.1 student?  My son likes cartoon school bag rather than "seven" school bag, I don't know how to choose.
Any suggestion?

今日買左個"Sanrio"玉桂狗嘅護脊書包俾囡囡, 仲有Hello Kitty, Melody同Thoma. 好可愛! 細size $269.00, 大size$329.00. 個sales話細size for P.1-P3   

我好想同大家分享

我買咗sanrio和理工出的新幹線書包 ─ $339。

me too,仔仔好鍾意個書包 .

jackjackma,

請問你有無試過放好多書入lego書包試下? 會唔會成個'聚'低? 因為我見質料好似比較軟。 同埋佢D口用魔術貼貼埋會唔會比較唔方便? 咪成日"Li Li 辣辣"聲? 因為我個仔都中意呢個書包 , can you please give some comments on this schoolbag. And where did you buy it ? I saw it at seiyu, but it's too far away for me to go back there again.

thank you.!!

[quote]
jackjackma 寫道:
我好想同大家分享

tautau媽媽 寫道:
今日買左個"Sanrio"玉桂狗嘅護脊書包俾囡囡, 仲有Hello Kitty, Melody同Thoma. 好可愛! 細size $269.00, 大size$329.00. 個sales話細size for P.1-P3   

我都係一樣,我就買左個melody.

SPI $268 同送筆袋

helenting 寫道:
我買左chiropak比仔仔...雖然貴左d, 不過希望仔仔背脊唔會變形啦...
me too

本來去買dr.kong, 但細女見到個hello kitty後, 便改變主意買左個細碼紅色hello kitty $179.
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

dimdim :
剛剛將所有下學期書放晒落去lego書包,比平時多20%,我自己就覺同seven差不多,但亞仔話seven好
‹ 上一主題|下一主題