用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 4)
樓主: HALAHA
go

TKO Deborah (Part 4) [複製鏈接]

Re: TKO Deborah (Part 4)

pinkpink,
hinhin都好鍾意上網玩games架, 佢仲識自己去搵出黎玩, 有次佢上埋disney channel個web-site, 我問我老公係唔係佢搵比佢o既, 佢話唔係, 係hinhin自己搵...

所以我地都要block左好多網... 同埋叫老爺奶奶留意下佢上d乜網...     

wing530,

"牛初乳"粉你訂咗未呀? 我都想要兩盒呀, 不該晒.

播道真係提前咗呀, 8月尾會有簡介會, 但要8月頭佢個綱上才有詳請睇.

pinkpink,

難得見你夜晚上來哦

返全日班可唔可以自己係出邊報d興趣班,早d放學o架?因我聼另一個全日班的同學仔家長講,好想報校外課程。

我哩邊都有兒童瑜伽,不過要6嵗先學得 para-para o甘得意,好過哩度的hip hop,唔多arm女仔。

我係見遲d要interview,所以都係報d訓練膽量,口才的course,希望有幫助啦。最驚stephanie有時都好情緒化。

你唔好心急周圍去,遲多幾個月就可以想去邊就去邊啦      其實小朋友的要求有時好簡單,就算留係屋企,你陪侷玩下,或者近近d落會所,侷地都會好開心,唔會覺得悶。 我唸覺得悶的係大人         

halaha,

播道提前都好啊,哩兩日佢個網友有問題,睇唔到 :-|  :-|

你尋日係唔係都係無去到,因爲我到時,已經有好多小朋友入o左課室,我係D班門口搵你唔到,入面睇唔曬。

hinhinmom:

eunice都鐘意上網四圍search,千期唔好低估而家小朋友的能力。

fifi:

我想到我細嗰個出世後,eunice都幾難報出面d course了,因我打算自己放學去湊佢,費事姐姐又要湊住個細的,又要接eunice放學。唯有盡量比佢多d參加學校的couse了。

dear all,
播道提前都好呀, 唔駛等到9月~      但我都係想聽下佢辦學理念先~ 始終都係第一次辦學~     

醒目開學勳章

>fifi
都唔係好耐姐, 1年之麻~    如果真係讀音小, 我想係學校學到正規嘅音樂, 我驚係出面學壞手勢, 唔3唔4咁, 咁仲麻煩, 如果決定唔讀音小就無所謂, 都係比佢玩下之麻, 音小嘅老師, 除左係班主任之外, 佢地仲係"師徒關係"架, 小一班主任要教到小三, 到小四先轉老師架~

>jaisy,
vanna仲未可以坐定定喎!     anson都可以睇哂全場, 不過, 睇到中間左右, 佢就會問...睇完未, 係咁問咁囉~     

>hinhinmom,
你call唔到我, 我咪入左lift囉, 所以, 搵我唔到囉~      星期一見!!    

>pinkpink
你呢個時候, 最好....唔好周圍走喇, 留係屋企陪eunice, 咁就最好啦~   

>halaha
我未訂呀, 下星期先, 因為呢排比較忙呀!      

醒目開學勳章

>fifi

如果8月播道有簡介會, 你可唔可以幫我報埋名呀? 我驚我去左旅行未返呀?    如果要d資料, 你call我啦, 我會帶埋電話去旅行架~   

昨日, 李太撞到以前deborah家長喎, 佢地話音小好難考, 而且, 佢地有d唔收喎, 咁..我都飲得杯落咯~   

WING530
睇你咁有心機做個份PROFILE 就幾咁有誠意啦   

我好慘呀, 條頸同肩膀都痛都死, 今朝係公司附近睇左西醫開左D藥/藥膏, 佢話可能我長期對住電腦坐得唔好, 姿勢不正確引起, 真係痛到瞓唔, 痛醒跟手搬走個枕頭平瞓係到先瞓得到. 有人叫我睇下脊醫, 你地記唔記得海悅個到好似有間咁既野, 近 TOILET??

FIFI
咁橋都會撞到你, 我地真係好有'緣'啊     

jaisy,

你頸同肩膀咁痛, 我唸真係要睇脊醫呢啲專科會好啲.
之前我弟婦介紹過一個脊醫給我, 如果你有需要話我知呀.

今日vanna不用去表演呀, 好似係芭蕾舞學校的毕業禮?

wing530,

如果你唸住給anson讀"音小", 我都覺得不好再係出面學琴, 因為普通琴行的教琴老師, 質素好參差不齊, 始終"音小"好似正統啲.

HALAHA
你有無睇過, 我個FRIEND 都有介紹比我. 但我有D驚, 佢會扭我條頸我頂唔順~~~~

jaisy,

我都無睇過, 不過如果你有需要, 詳情我可以幫你問我弟婦.

因為我之前生咗wingwing之後, 成日腰骨痛, 但拖拖下, 都無去睇過, 後來生咗個囝之後, 依家又無事喎(touch wood), 可能今次補得好呀.

所以記得話給pinkpink88知, 生完之後, 一定要好好咁補下.

wing530 & fifi,

Please check PM.

hi all,
今日hinhin同anson小蜜蜂參觀發電廠, 睇怕wing530宜家都差唔多要午睡, 我都係呀, 因為我地今朝好早集合~     今日參觀完又多左張出席証書, 又可以"充"下個 profolio~     

HALAHA
都係幫得問, 我驚過唔到今晚~~想快D 睇. 好痛.

hinhinmom,

你地收證書真係收到手軟呀.   

jaisy,

大吉利是咩.

咁你想問啲咩呀? 係不係問下會不會扭你條頸呀?

halaha
唔係, 比d 醫生名, 地址~~我想去睇啦.

halaha,
打得好~     

jaisy,

jaisy 寫道:
HALAHA
都係幫得問, 我驚過唔到今晚~~想快D 睇. 好痛.

jaisy,

我PM資料給你啦.

我都幫你問咗啦 : 我弟婦話佢之前同你個情況差不多, 都係頸同肩膀痛, 首先個醫生會用機幫你按咗先, 然後再用手幫你按, 成個過程差不多半個鐘. 睇咗第一次淨係覺得好返少少, 佢話睇到第三次才會覺得明顯好咗好多, 佢都睇咗差不多成十次才完全好返.

‹ 上一主題|下一主題