用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 4)
樓主: HALAHA
go

TKO Deborah (Part 4) [複製鏈接]

Re: TKO Deborah (Part 4)

播道的網上唔去啊   

interview要英文同普通話?小朋友都係語言天才,比多d機會侷地練下就得啦。

我都會報埋優才,我的第一唸法係唔使出將軍澳讀。車程上的辛苦唔值得。

o甘知你忙啦。你o甘八卦,唔係忙同病,點會唔上來bk啊   

醒目開學勳章

我d野, 唔會快手做完..就無野做架! 我成日都講....無野係做得完架~     

我放假, 會搵另1個秘書頂我囉, 不過, 佢唔識做我d野, 因為唔同部門, 我只會講d簡單嘅比佢做, 所以, 我返黎...都係做到 cc 下架~   

呢排, 我放假會多d, 28/7, 我要上course, 31/7同anson參加左小bee去電力廠, 3/8又同你喇, 5/8正式放假, 到15/8先返工呀~     

我今年都無幫stephanie報游泳班,5嵗只可以上學前班,教d咪水,浮水等簡單野。8月的堂沒到,stephanie哩排都開始可以慢慢做啦。所以決定下年到o左6嵗,直接上初班,中班學標準動作好過。

你去玩幾耐啊?點解要15/8先返工?

哩排我老公又係成日儸假,遲d可能會去鼓浪嶼玩幾日。不過,天氣太熱,病又沒好返,心情又麻麻,可能拖到stephanie開o左學先去啦。

醒目開學勳章

上唔到播道咩? 聽日再試下啦~

係呀, interview要同外籍老師傾計, 同埋要講普通話, 係佢地個網都有講.....考生(已收)已有良好語言能力, 所以, 小一就咩咩咩咁架~

優才in左先算啦, 到時收左先考慮唔讀囉!     我都唔係好想出城讀書架, 但係tko又無好中學, 可能遲早嘅事咋!  

我無上bk咩? 我日日都有上架喎, 星期6,日就少d囉~   

中學,7年之後的事啦。我唔唸o甘多啦。到時係點都無知。同埋到時侷地都十幾嵗啦,我地仲使擔心     

你有上bk,但少講野咋

醒目開學勳章

我都無幫anson報游泳班呀, 好似好忙咁, 佢而家上果d暑期班, 已經亂哂, 又改哂期, 好彩比我改咋!    

我去7日囉, 11/8夜晚返到hk, 12/8梗係要抖抖啦, 13/8係星期日, 14/8.....就          呢日梗係唔返工啦~      所以, 咪15/8先返工囉!    

你話去邊呀? 鼓浪嶼?? 咩地方黎架?     係咪打錯字呀!     心情唔好....先去散散心麻~

訓沒?我食o左葯啦。不過我可以遲起身過你哦,stephanie的暑期班係11-1。

d興趣班太多,都好難安排。8月我想stephanie重新開始返畫班同學琴。

醒目開學勳章

你就話..可能返澳洲, 我地呢d..無得走嘅, 會唸得遠d架喇!      

我呢d仲話少講野? 唔係掛!!            

我呢排係多野做呀, 我有時上左黎, 無logout度, 其實..我唔係度架, 唔係我少講野呀! 咁你見到我...咪在線上囉! 我有時間....又靜雞雞上黎囉, 我hold住之麻~   

醒目開學勳章

食左藥....就早d休息啦, 你梗係遲過我起身啦!     我平時7點幾就出門口咯, 8點3就返到office, 睇怕hinhinmom都未轉身呀~ :tongue:  :tongue:

我都差唔多,好多時候出o左街,訓o左覺都沒logout   

醒目開學勳章

下~ 乜你都係咁架!          

好啦, 早d訓喇~           

睇你聼日比hinhinmom     

你會唔會幫anson報珠心算?stephanie有d掛住anson啦,今日以爲落o左去可以見到anson添。又問我幾時可以同anson玩。我話下星期啦。

唔記得問你買唔買manuka honey?同埋Sario度有無野想買,好似續會時可以一次過8折。如果有我等你返來先搞。

醒目開學勳章

乜你頭先有落黎咩? 我老公無講喎!    

我呢排除左公司忙之外, 我自己都好忙, 好多應酬呀!     我姑媽係美國返左黎, 我都未有時間同佢食飯, 由今個星期6開始, 太公生日要食飯, 之後到我食飯, 下星期4又到太婆生日食飯, 無停咁滯!     

所以, 我只有平日約到你咋! 係喎, 下星期6要飛喇喎!

另外, 我唔怕hinhinmom        我架, 我肉厚麻~   

醒目開學勳章

manuka honey, 你地幾時買呀? 我要睇睇我d存貨先呀!     sanrio我都唸緊入唔入會呀? 珠心算....未唸住喎!

唔得喇, 要           

wing530 寫道:
食左藥....就早d休息啦, 你梗係遲過我起身啦!     我平時7點幾就出門口咯, 8點3就返到office, 睇怕hinhinmom都未轉身呀~ :tongue:  :tongue:

琴晚都想上黎, 但上黎上去都上唔到bk~!!!!   
‹ 上一主題|下一主題