用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 4)
樓主: HALAHA
go

TKO Deborah (Part 4) [複製鏈接]

Re: TKO Deborah (Part 4)

jaisy,

係呀, 我知vanna佢地要去旅行.

Dear All,

我地又要搬屋啦.   

醒目開學勳章

>JAISY
18度唔凍咩?     今朝23度, 我都覺得凍喎!    

>HALAHA
TKO去培正, 1個鐘無走雞啦!     做咩呀? WINGWING考左培正呀?    

搬屋? 你講你搬屋, 還是...我地呢度搬屋呀? 我想講好耐喇, 就黎都4000喇, 我想搬......等左好耐呀~     

wing530,

你今朝傻咗呀, 梗係我地個topic搬屋啦, 我搬屋會不會咁大字標題呀.     

wingwing考到培正, 我都不捨得給佢去讀啦, 除非我真係搬屋, 搬去培正附近.

wing530,

stephanie唔係日日做珠心算o架,因侷唔知點解好鍾意做珠心算功課,一做就要做兩part,所以做得3日咋。   

jaisy,

我都覺得wing530講得arm,珠心算唔使太早學,如果從手珠1開始學,再學手珠2,只係重復又重復。   

halaha,

今個星期天氣o甘差,最好唔plan去ocean park啦,分分鐘會落雨,到時再cancel,wingwing會好失望哦。 你不如等日天氣好,一家四口齊齊去,仲開心     

JAISY,
我地負擔起唔兩個讀私校 ,但我愈來愈想表哥讀音小,可以輕鬆d學習.:

wing530,
如來音小課餘有魔術學. 真係估唔到.  
表妹本相簿update 了, 你有時間去睇睇

醒目開學勳章

>HALAHA
今朝唔係我傻呀, 應該係你傻先O岩呀!     咩事咁大反應呀?     你又話搬屋, 又培正咁, 好難講喎!  :tongue:  :tongue: 培正收都唔捨得去讀呀, 比我...我會考慮去讀架!       我都幾鐘意培正個校風架!      

>fifi
anson都係鐘意做珠算功課, 不過, 我唔比佢一次做, 要佢日日做一part, 跟返老師講麻!      

醒目開學勳章

表妹

如果你選音小比表哥讀, 我同anson都非常開心架, 有伴麻~      而且, 我同你係同學, 如果我地個仔又係同學, 你話....係咪好得意又有緣呢!       

課餘有魔術學, 唔係掛!   係咪真架, anson知道實開心c佢呀!     佢好鐘意呢d野架! 仲有咩學呀, 我知有跆拳道呀!    

wing530,

好大反應咩, 我係話我地搬屋, 不清楚咩, 次次都係咁講ga啦. 我無唸過你會不明喎.

我知你中意培正, 我都中意. 我問不一定係給wingwing讀ga唧, 幫朋友問都得啩.  

醒目開學勳章

>halaha
你梗係大反應啦!     你睇下你點樣打我, 又鞭又   呢個, 幾咁兇殘!      

我知你講咩, 又咪話等左好耐囉!       幾時搬呀!     

>表妹,
如果第 2 round抽到你心水小學, 咁你點決定呀?  

wing530,

開咗新topic啦, 快點搬啦.

醒目開學勳章

>halaha
如果係培幼, 如我無記錯, 大約7:40am係我呢邊開車呀!

>fifi
owen ma點呀? 係咪都係讀 ec 呀? 尋晚anson學跆拳, 我老公走去同d c9搭訕, 佢地全部第1 round都唔得, 有個選左"循道"都唔得, 而家"循道"好似多左人報喎!

wing530,

我唸owen都係讀ec啦,因侷都無報其他學校。依加抽獎都無啦。ec係唯一選擇。   

今年"循道"德寳好多家長揀,唔知點解,都係新校。等我都去8多d。校舍就好’青見‘。我唸好多家長都好在意個學校環境。    上次owen 媽咪都係話ec地方大,小朋友大o左需要個大d的地方活動先得。

.

大家好,
小囡將於十二月 係寶康 德寶 做N1(上午主流)插班生
想搵二手 女生 校服 全套 (小囡大約穿100~120碼)
如果有意出讓 請PM 我,
留資料, 價錢~

P.S. 當然較新, 仲可以寄相比我, 就最好啦 ^o^
唔該晒各位先

‹ 上一主題|下一主題