用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 沙田區小學資料
go

沙田區小學資料 [複製鏈接]

沙田區小學資料

您們好嗎 !本人想知道沙田區邊一間小學好.請提供給我吧..thanks!!! :

Re: 沙田區小學資料

沙田圍呂明才, 呂明才, 朱正賢, 培基

沙田有好多好的小學,要睇你住近邊一處,例如近第一城有胡素貞;金獅個邊有循理小學;豐盛苑就有陳元喜;要視乎你住近那一邊及有什麼要求呢?

請問穗禾苑蕭漢森如何?

我是住在fanling, 想知道呂明才小學除了升中排位好之外, 還有咩野好呀? 好似老師有無愛心? 功課多唔多? 校風? 學校有無歌詠團/銀樂隊? 教學理念......嘩唔多問題, 有無嚇親你地呀? 唔好意思! 相信要就讀中的家長才能解答我的問題了.

在這請問有冇住大圍讀STW LMC 嘅同學仔呀?  想開學後找個P.1 朋友仔.......對吓功課都好呀?

粉嶺住,點解要黎沙田讀?大埔也有好學校(據聞).
另呂明才小學有兩間的,聽聞沙呂小(鄧校長那間)的老師會轉得很快,課餘活動頗多的,當然那麼多人慕名,一定有其過人之處的.

我想間你知唔知沙呂, 一呂, 馬鞍山主風, 培基邊間好 d 呢?  我個小朋友遲些要報小學, 這三間都喺考慮之一

debby925 寫道:
粉嶺住,點解要黎沙田讀?大埔也有好學校(據聞).
另呂明才小學有兩間的,聽聞沙呂小(鄧校長那間)的老師會轉得很快,課餘活動頗多的,當然那麼多人慕名,一定有其過人之處的.
‹ 上一主題|下一主題