用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 北角循道學校 有無北角循道家長??
go

有無北角循道家長?? [複製鏈接]

有無北角循道家長??

請問有無聽聞如轉全日斑, 上或下午斑會搬校舍? 朋友話可能小西灣或TKO.

Re: 有無北角循道家長??

學校無出通告話轉全日, 不過聽其他bk媽咪話會搬去北角教師中心. 唔知係咪07年呢.
要常常喜樂, 不住的禱告, 凡事謝恩 :-D

早兩年就有過講座話會响TKO開新校,但後尾擱置咗之後再無新消息…唔知係咪唔關我阿囡事(佢出年升中一),所以唔駛通知我呢?
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

Hi 你們好,
小兒九月入北循讀小一, 開了家長會, 話原本大概07年可搬到教師中心, 但現在政府話這幢野太舊, 要重建, 所以有排都轉唔到全日制. 不過我覺得半日仲好, 小朋友多d時間, 又無咁辛苦.

但上午斑返7:25am, 好早呀! 不過我仔仔都會揀上午斑嘅.
Honeymum 寫道:
Hi 你們好,
小兒九月入北循讀小一, 開了家長會, 話原本大概07年可搬到教師中心, 但現在政府話這幢野太舊, 要重建, 所以有排都轉唔到全日制. 不過我覺得半日仲好, 小朋友多d時間, 又無咁辛苦.

Super Man,

你個小朋友都係07年9月升小一?
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

HinHinMa,
唔係, 佢今年先升K2, 因為老公係舊生, 所以應該會讀呢間.
HinHinMa 寫道:
Super Man,

因為早返學, 時間多d, 同全日無咩分別, 但係又唔洗返全日咁辛苦

小兒九月入北循讀小一, 開了家長會, 話原本大概07年可搬到教師中心, 但現在政府話這幢野太舊, 要重建, 所以有排都轉唔到全日制. 不過我覺得半日仲好, 小朋友多d時間, 又無咁辛苦

我都係上午班的, 但亦有去聽下午班的校長講, 佢話係農曆年前一定會有答案.

咁橋?我老公都係舊生喎,會唔會係同學仔呀!

Super-Man 寫道:
HinHinMa,
唔係, 佢今年先升K2, 因為老公係舊生, 所以應該會讀呢間.
[quote]
Super Man,

[/quote]

有沒有人有興趣,是已用過的,校服費貴,唔捨得掉。
北角循道校服(男裝6號,合一、二級年級穿)

夏季校服兩套 每套$40
冬季校服連校章 兩套 $40/set

夏季運動服一套(男女合用) $40
冬季運動服一套(男女合用) $60 連外套

我老公今年32歲, 當年謮上午斑, 你老公呢?
[quote]
咁橋?我老公都係舊生喎,會唔會係同學仔呀!

Oh On!,

我老公畢咗業你老公至入學     

我發覺好多父母或有兄姊係舊生既都會係比番d 子女讀回遁道喎

我又想請問下若果係自己帶小朋友返遁道, 係帶佢由正門入口入 or 帶佢係上次開家長會個教堂個條路入.

Super-Man

我有事要你幫忙, 請check pm.   thanks

HinHinMa,

請問可否講講你對此校的程度, 老師及各方面的意見?

Thanks!

kam
平日一定要由正門入,如落雨先會開教堂個條路入
kam 寫道:

我發覺好多父母或有兄姊係舊生既都會係比番d 子女讀回遁道喎

我又想請問下若果係自己帶小朋友返遁道, 係帶佢由正門入口入 or 帶佢係上次開家長會個教堂個條路入.

咁就要行多幾步!!! :-|

平日一定要由正門入,如落雨先會開教堂個條路入

anna
thanks!
都好....落雨會開教堂個條路入, 因我就係怕下雨時, 會濕晒身.

請問知唔知8月28日小一新生係唔係要返學??
返幾點???幾點放學??? 幾時會有通知???
‹ 上一主題|下一主題