用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局吳多泰幼稚園 保良局吳多泰幼稚園
樓主: 堯堯豬媽
go

保良局吳多泰幼稚園 [複製鏈接]

Re: 保良局吳多泰幼稚園

堯堯豬媽

好多謝你講解給我聽 , 因為我奶奶講得好小, 佢話好嘈, 聽得唔清楚, 重話個生日會用的手挽袋要買 , 佢話有個FILE , 係咪你所講的生字表呢 , 我要今晚接阿女番屋企時,看D 通告先
:-)  :-P

其實昨日我都冇去到,都係婆婆同蔚晴返,婆婆都講左一部份,好彩有堯堯豬媽補充.  

堯堯豬媽

8月31日開學日 , 係咪上下午班一齊呢 , 我奶奶話比想像多學生, 佢地K1班只有A, B 2班,咁一班有幾多個小朋友呢 ??

婆婆今朝都話好多人好嘈,仲問我一班有幾多學生?我都話唔知喎!其實我咩都唔係好清楚,最好大家多D關照吓!

堯堯豬媽

講既file其實我都唔知, 奶奶講話有

老師打電話比你, 係咪每個人都打呢, 唔知有冇打電話比奶奶呢, 同係講D 什麼呢  ???

堯堯豬媽

多謝你咁快講給我知道 , 但我問過奶奶 , 佢話先生冇打過電話比佢 ,再等下先生有沒有電話來 , 如果沒有, 我打去學校問下阿女返學點樣啦 , 我個女校車條路係原來第一站 , 第一個上車, 同第一個下車 ,校車姨 姨話阿女話佢冇喊 重係到唱歌

堯堯豬媽

想問下你, 在開學日 , 你所見多唔多新移民家庭小朋友入讀吳多泰呢, 我奶奶話有喎, 但有幾多唔清楚, 你覺得呢 ???

堯堯豬媽

聽你咁講都定d , 因為我知道新移民係避唔到, 而家避到, 小一都避唔到, 一定有, 但唔想比例咁多, 大家教子女文化不同, 唔想小朋友學埋d 我地唔認同的習慣, 另外另仔仔(堯豬)有冇講比你聽學校的情況, 我同我個女傾電話時佢話返學玩遊戲, 好開心

堯堯豬媽

hi 我個女個班主任係miss chan, 星期2個日同佢傾過電話啦,佢話呢個星期得一個鐘, 都係同d 小朋友講故事同玩車仔,遊戲等 , 佢話我個女雖然係細女, (12月) , 但都好適應,冇喊重叫喊的小朋友唔好喊, (扮大姐姐 ,) 至於茶點已經食啦 , 因為佢話我個女都係自己食, 我問佢通常幾點食同食什麼, 佢話,會在10點左右食, 而今週食餅乾.另外遲d會有通粉,蛋糕仔之類 , 佢話一班有20幾人2個先生,去洗手間就係助教同小朋友去, 因我女之前在幼兒園去洗手間發生過意外受傷, 所以我重點問佢呢個問題 , 至於你話小朋友玩完後出汗同佢地換3, 我估咁多小朋友, 邊到照顧得咁多 , 個個都出汗,係靠小朋友身體抵抗力, 如果個個都換3 , 3個鐘好快過啦 你不如放件外套在書包 同仔仔講上車涼時叫校車阿姨同佢穿 , 唔知你條校車路線係咪同阿女一架車呢, 如果係咪阿女同你仔仔日日一齊喔

堯堯豬媽

10點食茶點係講平時 , 佢地一班20幾人, MISS CHAN 話有2個老師, 但2個老師其中一人係助教, 定2個老師外重有助教就唔知啦下次再同先生講電話時問下呢個問題先得

PIGPIGMA,
Miss Chan有打電比俾你呀?佢冇打俾我喎! :-|

今晚婆婆話個水杯曾經飲過d甜野,叫我同老師講可否用個膠袋裝好先放落書包,如果唔係個書包會好污穢,其實早上我都用個膠袋入好先放落書包,但都可以就咁打開個蓋放落書包,你地有冇咁呀?  

‹ 上一主題|下一主題