用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有冇人報讀過d記憶法呀?
go

有冇人報讀過d記憶法呀? [複製鏈接]

有冇人報讀過d記憶法呀?

我剛幫我仔報左試堂(3堂/$300),佢講到好似好勁咁,我仔4歲未夠,佢話上1,2堂已可以背到幾頁中文字,你地有冇人報過呢類課程?

Re: 有冇人報讀過d記憶法呀?

請問你上成點呢?我個仔3Y有冇得上呢?系邊度上呢?謝謝

2.5歲可以上,我仔下星期一先會上第一堂,到時話你知!

Sammili,
我都好有興趣,唔該記住上黎報料呀!   

醒目開學勳章

sammili,

請問你囝囝係唔係佐敦上堂呀,我都有聽關於記憶法個talk呀
sammili 寫道:
我剛幫我仔報左試堂(3堂/$300),佢講到好似好勁咁,我仔4歲未夠,佢話上1,2堂已可以背到幾頁中文字,你地有冇人報過呢類課程?

係咪葉瑞財博士的講座呀,我見都市日報有賣廣告,吾知有冇媽咪聽過呀,值吾值得聽呀!

我唔知 sammili 報的是否葉瑞財博士的班!但葉博士的講座就絶對值得聽,個講座除了有葉博士同埋佢D學生表演外,仲會教翻你一、兩招,都好實用架。但係你千祈唔好遲到,我上次係沙田大會堂文娛聽,應該有300個位到,都爆满,我報咗名但係遲了5分鐘到,我險些入唔到去,因為剩翻 1、2個座位 jar  

今日星期一喎,吾知返成點呢?請報料..

i want to know also.

唔好意思,咁遲先報料,果日上左個半鐘,佢認到6個字,放左學都可講得出比我聽,老師話佢都幾叻,上多1,2堂應可認到一至兩篇文(d文係一首六至八句嘅句子)出黎,不過真係要上多兩堂先知效果,同埋如果真係學,價錢係$1500/月,每星期上3堂,每堂1.5hrs,為起即$125/堂,我覺得都ok!

Dear sammili,

你的小朋友在那兒上堂,是否葉博士或另一在灣仔的機構,可否pm我多一些資料作參考,thanks!

靖靖mother

我都想知呀! tks!

靖靖mother 寫道:
Dear sammili,

你的小朋友在那兒上堂,是否葉博士或另一在灣仔的機構,可否pm我多一些資料作參考,thanks!

靖靖mother

各位,
我仔昨天上第2堂,記左7個字,佢之後返到屋企都讀得哂出黎,連第一堂果d都讀到,暫時覺得都ok,呢間就係葉瑞財博士果間,大家可上佢網址http://www.amazmemory.org
我之前問過佢地價錢,佢地話呢個課程$1500/月,3個月一個單元,八個單元為一個課程,第四單元後就認埋英文字,即讀哂全部要2年

Dear Sammili,

可否告之收費是否一次要比?

靖靖mother

Hi, sammili
你仔仔今年幾大? 佢現在返的是創閱班 or 創憶班?
是否葉瑞財博士親身教授定係佢的學員教授呢?

我仔4歲,佢返創閱班,唔係葉瑞財博士親身教授,係其他老師教,收費我問過係每個月比,我仔試果3堂係認字,唔係記憶技巧,記憶技巧係join左佢個課程之後先會教,上左3堂試堂,我仔認到19個字,大部份每次問佢佢都講得出,係有2個字成日講錯,就係[去]同[老],可能呢兩個字有d似,所以成日溝亂,我覺得去試堂都ok,成個course係2年,我相信呢個course對佢遲d讀小學去認字,背書,默書都會有幫助,我都會同佢報,一個月$1500,都ok,一星期上3堂,每堂1.5hrs,共12堂,同埋若果果個月多一日,即上左13堂,都係收$1500。

sammili ,
請問上堂的方式是否用閃咭來上堂呢?我小朋友今年三y,佢返學上堂學的26個字母返屋企都記得,但冇溫三個月,暑假問佢連個a字都吾識得,再同佢溫返,但同佢用遊戲方式玩左几日每日好多次但都吾記得,有時早上記得下午又吾記得,我讀叫佢指就指到(吾系個個都得,或次次都得),教到個心都淡哂.點算..

佢地唔係用閃咭,閃咭好似2.5y以上唔用得架,我唔知佢地用d乜野教法,因我唔係陪佢一齊上,但我見課室入面好多玩具,其他小朋友好多時都玩玩具,我相信係玩一陣又教一陣,如果唔係個半鐘我仔一定唔會坐定定啦!

請問一星期返二堂得吾得呢?因為學費太貴,返到屋企使吾使重溫呢?你小朋友進度認到几多字啦?謝謝
‹ 上一主題|下一主題