用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 荃灣區有邊間讀cambridge英文好呢?
go

荃灣區有邊間讀cambridge英文好呢? [複製鏈接]

荃灣區有邊間讀cambridge英文好呢?

我本身係天平讀緊, 但佢個schedule唔配合到我小朋友返P.1後的時間, 所以我想轉, 但又想找間好的和有native speaker教授的....

Re: 荃灣區有邊間讀cambridge英文好呢?

JOLLY CLOWN LEARNING CENTRE in Nan FUng Centre 19/F .. I heard it has summer cambridge course this year. And the native speaker teaches the kids.you can cll them ...24928108

深井小童群益會都有..二小時一堂
另, 葵盛YMCA會所亦有...

醒目開學勳章 貢獻勳章

jolly clown
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

Smiile
如果你都介紹呢間, 甘真係可以去睇睇   

可唔可以講多小小, 點解你都會RECOMMEND呢間?  TKS

醒目開學勳章 貢獻勳章

hhma,

多謝俾面 wor     

因為我覺得jolly clown的環境乾淨,我也看過它們的課程,都會分級的。至於工作紙,我覺得好有吸引性,小朋友都鍾意。我同那兒的主管談過,課程主任本身也有教育小朋友的資格,以我所知,教的老師其中一位曾在一間名小學任過的native english.  所以我推介這間law !

(我沒有股份架,只是把我覺得好的原因講出來ja       )

Smiile
上bk有返甘上下時間, 我都估到邊d係"妹", 邊d係"真"既...嘿嘿....

我仔唔細架啦, 升小四, 唔知呢間岩唔岩呢?
我記得我仔小一時上過去, 個時佢都係岩岩開, 地方細細地甘
跟住我仔都上過上面一間學phonics, 不過我覺得d native懶洋洋甘, 後尾無學.  
e+我都問緊ABC, 因為佢就快係荃灣開間新既, 不過都幾費吓....
你有咩意見?

hhma,

唔好意思,我唔明個句  『上bk有返甘上下時間, 我都估到邊d係"妹", 邊d係"真"既』 的意思? 這間jolly clown好唔好呢?邊d又係"妹"呢?
我呀仔五歲, e+搵緊英文班讀,比d意見啦!
hhma 寫道:
Smiile
上bk有返甘上下時間, 我都估到邊d係"妹", 邊d係"真"既...嘿嘿....

我仔唔細架啦, 升小四, 唔知呢間岩唔岩呢?
我記得我仔小一時上過去, 個時佢都係岩岩開, 地方細細地甘
跟住我仔都上過上面一間學phonics, 不過我覺得d native懶洋洋甘, 後尾無學.  
e+我都問緊ABC, 因為佢就快係荃灣開間新既, 不過都幾費吓....
你有咩意見?

醒目開學勳章 貢獻勳章

hi, hhma,

多謝您信我不是 "妹"

這一間的課程可以去到中一的,以我所見,那兒的native好似幾ok wor !

至於ABC pathway,我知道其學費比較貴,勝在多校外試參加和校內評估,以及校內評估 (即給家長看那份)好清楚。

如果您小朋友是p4,後者可能較適合。

而且abc的名大些law ! (即升中時請它們寫推薦信有用ma)

Smiile   

jessieling
哎呀, 你唔好要我講到明啦~~~~~   
我仔都5歲時我都未比佢讀英文, 所以我幫唔到啦....

Smiile
你又攪到我15/16 tim
我今日本去佢個talk, but無時間無去到.
甘聽日我再打電話比佢地問吓啦..
真係唔該晒呀!!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

hhma,

sorry 攪到您15/16tim.

15 / 16 唔揀唔舒服

Smiile     

Smiile
其實我想問埋你愉城個間"創意畫室"如何?
你有咩意見?

希望其他會員唔好介意我問d唔關呢個topics既問題..
該用戶已被刪除

醒目開學勳章 貢獻勳章

hhma,

您是否記得我女兒曾在那間畫室學畫畫呢 ? 我post時好似是兩年前的事了。

坦白而言,我覺得那間畫室教學有系統、其中大miss及細miss畫功了得,而且話晒都係一間畫室。但另一方面,我記得以前我看女兒學習時,每個學生的位都很逼、而且太多學生了,所以不是每位學生得到適切的照顧。

學費不算貴,如是兒童畫都只是400左右四堂每堂1.5小時,但很多人都說兒童畫班的導師沒有耐性、而且好串 (我不肯定因我女兒跟大miss學習),如果您小朋友升p4就一定入兒童畫班,就算跟到大miss,她一個人教很多學生即師生比例都唔掂。最重要的是我覺得小朋友有點像 "抄畫"而不是由一個主題誘發學習和創作,這一點好像是很多家長不buy 的地方。講真,我覺得如果由細細個便在這兒學到讀中學,畫功一定好得,家長所需的投資也大;因為它們的理念是 "循序漸進 (我覺得太慢)",如果家長打算俾小朋友上中學後會考考美術,那麼小學入讀也未遲ge !

希望解答到您的問題。

另外,您知不知在寶石大廈附近有一間 "青木畫室",口碑如何 ? 其實,荃灣也有一間畫室在恒生大廈,口碑極好,師生比例也較佳,您需否資料 ?

Smiile

hhma 寫道:
Smiile
其實我想問埋你愉城個間"創意畫室"如何?
你有咩意見?

希望其他會員唔好介意我問d唔關呢個topics既問題..

Smiile
如果我無記錯, 你當時無講邊間架, 所以我都唔太明

"青木畫室"完全未聽過
但個名好似係灣景見過吓, 同唔同?

恒生大廈我有聽過吓, BUT INFO 唔見左LU, 唔該你再PM我呀, TKS

醒目開學勳章 貢獻勳章

hhma,

Please click here

Smiile

醒目開學勳章 貢獻勳章

青木畫室我只知道在寶石大廈附近 (因收過課程宣傳單張)

不知是否與灣景有關呢 !

hhma,

My boy join the art course in "Joviarts" but we've quered up for around one year ah..

CC

醒目開學勳章 貢獻勳章

yes, joviarts has more waiting list.

醒目開學勳章 貢獻勳章

Where your boy join art course now ?

CCheng 寫道:
hhma,

My boy join the art course in "Joviarts" but we've quered up for around one year ah..

CC
‹ 上一主題|下一主題