用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 想請教藍田聖保祿及觀塘聖傑靈都係 band 1 教學有何分別 ...
樓主: maba
go

想請教藍田聖保祿及觀塘聖傑靈都係 band 1 教學有何分別? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 想請教藍田聖保祿及觀塘聖傑靈都係 band 1 教學有何分別?

dear哈里愛德華學妹:

你都好令我羨慕者,有二個咁聰穎架女女,我個仔而家反叛期,九月升六年班,又開始蜜鑼緊鼓啊!呢幾日有時間架話...電聯訴心事...

betty校友兼好友     

Re: 想請教藍田聖保祿及觀塘聖傑靈都係 band 1 教學有何分別?

LAMLAMMUM 寫道:
每日用一本為兒女禱告的小冊子,為她祈禱,

LAMLAMMUM
想問下係咩書黎嫁 ?
定係你自己整嫁...
我個仔好百厭
有時我都用主耶穌嘅話同佢溝通
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

falafala 寫道:
可在教協訂購,或:
www.yec.com/chinese/vcd_detail.php?vcd_id=37 [quote]
maba 寫道:
falafala,

"中學"(紀錄片)DVD 請問邊度有得買? 謝了.
[/quote]

唔該哂!   

LAMLAMMUM ,

我想問吓咁 ST.CAT 有無分精英班架, 我囡囡又唔知係校內學邊種樂器好(好貴 $3000/年), 可唔可以提點吓我呢個新丁呀? 萬千個唔該哂!   

係基督教書室有買,HKD8.00/PC,好好用架!如你有興趣,我抄寫POST上來比你!
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1199.gif[/img]我的靈歌唱,要讚美我的神,頌讚歸主名,我的靈歡呼,因我主是活著,永活在我心!

有分架,MARRY ,PRECILA係精英班-F1
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1199.gif[/img]我的靈歌唱,要讚美我的神,頌讚歸主名,我的靈歡呼,因我主是活著,永活在我心!

maba
你女入左ST. CAT嗎 ﹖有問題隨時找我,唔使客氣架!

maba
我女無學樂器呀,好貴!衹係學琴,我唔會比我女學好多野,除非佢好有興趣啦!想佢多D思考既空間,要佢自己發掘,唔係由我地安排佢學任何野!

醒目開學勳章

dearlamlammum:

LAMLAMMUM 寫道:
係基督教書室有買,HKD8.00/PC,好好用架!如你有興趣,我抄寫POST上來比你!
>>>>咁麻煩晒你抄寫後post上黎讓大家分享呀!

betty     

LAMLAMMUM,

真係唔該哂, 我想知你囡囡同大部份同學 lunch 係點安排? 帶飯? 訂飯盒?

好的,我會開一個新的topic - 為兒女禱告文,每日一編,你到時可按著經文誦禱或心內默想也可以,最好時,當兒女睡熟時,幫他/她們按首/手禱告,好有果效的,願主常與你們一家同在,啊們!

一半半,我讓她自己揀,當下個月派餐單後,我女揀她愛吃的,其餘沒有訂飯的日子,她通常在學內小賣部買三文治吃!據我所知,許多女仔鐘意搭車落APM或官塘附近食午飯;不過小心學壞!
maba,雖是BRAND 1學校,但也有壞學生,我女的小學同學一齊派入這間學校,未夠半年,已經學壞左!經常欠功課,對老師的態度又差,所以都要小心和多些時間關心她在學校的情況!

LAMLAMMUM,

係喎, lunch time 只有1小時, 佢地仲去咁遠食呀?
我唸都係校內食或帶飯放心d.....

原來每月有唔同既餐單, 都好多選擇, 我仲成日担心, 因為我女以前係返半日學, 無唸校內 lunch 既問題.

‹ 上一主題|下一主題