用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 東區中學意見及評級! urgent!!
go

東區中學意見及評級! urgent!! [複製鏈接]

東區中學意見及評級! urgent!!

請給我以下中學的評級,
那一間是最好?

1. 中華基督教會桂華山中學
2. 筲箕灣東官立中學
3. 慈幼英文學校 (中學部)
4. 培僑中學 (有人話ok, 因為佢係直資, 有人話佢好唔差) ??
5. 中華基督教會桂華山中學

thanks,
;-)

Re: 東區中學意見及評級! urgent!!

慈幼英文學校 (中學部) - 1
筲箕灣東官立中學 - 2 (band 3)
中華基督教會桂華山中學 - 3 (band 3)
培僑中學 - 唔知

thanks, happy!

我個仔剛考了一間中學但唔成功, 表面上成績可合乎佢地的中學, 但因為我地無兄弟姐妹, 又唔係新移民, 所以唔合格!
你認為如果我打電話比校長傾下, 應該可行嗎?
;-)

校長未必會聽你電話, 你不如找小學校長寫封推薦信

筲箕灣東官立中學 - band 2

培僑中學 - band 2 - 好似要寄宿

我o岩o岩睇完中學概覽2005/2006
click 入學校特式果欄
裡面有項學生表現
見到培僑d會考成績都唔錯o咼

你地不防入去中學概覽2005/2006個網睇下

培僑ok嫁,我個朋友兩個仔都係度讀, 唔駛寄宿!
‹ 上一主題|下一主題