用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 SC Lower 家長!
樓主: TSLiu
go

2006 SC Lower 家長! [複製鏈接]

Re: 2006 SC Lower 家長!

Hi chingyu,
我都好多謝你o既安排, Cherrie真係好開心, 開心到唔捨得走, 臨走都猛話要搵番d小朋友! 我都贊成開學前再攪下gathering等d小朋友又可以再玩過! BTW, Alicia同你好似樣! 細細粒又好多野講, 好可愛!

Hi danielboy,
我同dan dan一樣都係來自鄉下, 尋日都係我第一次去karaoke! 係咪好out呢? 下次記得要做守門大將軍, 留定個門口位俾你坐! 你honey有冇散晒? 有冇幫佢按摩呀? 好彩tung tung冇叫佢飛, 否則....

Hi audreymon,
Audrey點呀? 仲有冇唔開心呀?  話佢知Cherrie都當佢係好朋友, 好想再同佢玩! 佢咁怨氣, 希望下年又再同班la!

Hi sumyinma,
真係多謝你hubby, 被班細路玩殘, 有冇嚇親佢呀? 下次仲敢唔敢黎?

Hi tungtungma,
細佬仔好cute, 猛食意粉, 食完大覺訓!   

Hi TSLiu,
Thomas帶住mask, 都唔係好記得佢個樣, 希望下次可以見下佢真面目! 祝佢早日康覆, 下次可以盡慶d!

Hi tiggger,
我問過老師, 佢話係9月1日開學, 跟住又停2日(for K1返學only), 遲d有通告!

HeiHeiMa:

This is all the parents' face when looking at Cherrie.

多謝哂 chingyu & danielboy o既安排, 仲有danba & Sarahba 客串做歡樂先生. 尋日玩得好開心呀!  傑傑都係第一次去karaoke   , 臨去前仲問我, 係咪即係去表演唱歌    

chingyu,
傑傑有得玩就精神, 不過佢不在狀態, 點都要捉佢走先, 訓一訓抖抖, 唔係夜d 實扭計, 好可惜join 唔到你地去科學館  :-|

danielboy,
Daniel 好有大阿哥風範呀, 話說 audrey 喊時, Daniel 就走埋去好溫柔咁攬住audrey膊頭, 仲將自己吃緊支糖, 從個口樹拎出黎, 比audrey食   , "乙水"番audrey 呀, 好叻仔    

Audreymon,
傑傑同audrey 做左JMC同學仔半年, 估唔到原來我地都有上bk chat  

TSLiu,
我join 上半part, 你join 下半part, 同你緣慳一面tim  
Thomas 冇乜事嗎, 希望佢快d 好番.

tigger/cherriema,
我7月頭都問過學校, Lower class 1/9 返1 hr, 4-5/9 放假, 6/9 返1 hr, 7-8/9 返2 hrs, around 8月中會收到通告.

tungtungma,
講失禮, DanDan失禮好多, Michelle係女仔咪讓下人囉, 一d風度都無, 咁攪法第日邊追到女仔!

chingyu,
<danielba (機動遊戲)> 開學前再玩多次, 舉腳贊成 但驚度唔到期咋, 邊日好呀? Sat/Sun?

cherriemama,
Massage? 佢就想喇, 佢自己攞黎嘅, 我無迫佢做機動遊戲喎, 佢自己想做運動減肥之嘛.  你簡直係絕版乖乖女,  竟然唔唱K?   怪不得Cherrie都咁乖, 性格真係有遺傳.  嘩! 回想我十幾年前初初出來做野時, 講起唱K都身痕, E+又老又out先少去咋.

傑傑mummy,
氹Audrey? Why? Why? Why? DanDan d乖野我永遠睇唔到, 成日派糖俾人哋d auntie食, 我就餐餐食屎, OP失蹤之後嗰日 (Saturday), OP d姐姐對眼成日釘住Daniel, Daniel行多兩步姐姐就叫佢個名, 瘀爆! Alfred似乎係攰d, 下次希望個個小朋友生生猛猛咁黎玩.

多謝哂 chingyu & danielboy o既安排, 仲有daniel & Sarah既 daddy 客串做歡樂先生,雖然只是joined 了part1,卻玩得好開心呀!希望AudreyD傻嘢無嚇到你們,失禮哂!  

佢出門口時都有D傷心,佢話去唱歌無嘢玩,我要返去同D朋友玩,又話要去cherrie屋企、、、、、、、    後來又她發現忘記取回自己特意帶來請朋友吃的一筒M&Ms,就借意放聲大哭    ,等我又called danielboy,但你們已離去。搞到我搭十才開車,遲到15mins   。我答應佢在她上課時買過另一筒新的,後來放學後給她,她卻已忘記了!   所以我對佢話:只此一次,下不為例。以後要好好看管自己的東西:tongue:  :tongue: 。希望她的極度熱情及感情過份尊一無嚇到cherrie及其他小朋友

各位,
你地對於handle小朋友:感情過份尊一/每次只能與一个同伴玩/當自以為好好的朋友與別人玩時會極度傷心有何意見呀?  

danielboy,
Daniel 好有大阿哥風範呀!   我地missed咗添 ,唔知道Audrey有無順手搭噃一口呢     ?嘩!如果昨天能錄下來,將來大个咗睇噃一定好好笑   。Daniel真的好好心地及好關心朋友,真是值得有很多fans and secret admirers.     

傑傑mummy,
我地有機會多D上來chat下,話時話,我懒,只是多睇及參加gathering。  
傑傑肯唔肯練琴呀?雙手真的不易啊!我只可以用”勉强尚可”容易Audrey,  我是music門外漢,所以也比較寬鬆!

開學前encore再玩多次, 舉腳贊成

danielboy:
妳冇眼花(妳仲咁後生), Anson真係o係科學館出現!

chingyu:
我餅抽到兩張"hantom"o既飛, 冇奶油嘥o左ga ma! 惟有掉低個仔幾個鐘o羅! 見妳o地話去科學館, 咪安排佢又去, 睇o下會唔會撞到佢d同學仔, 點知我去接佢時, 撞到Gavin, 果度真係好旺場!
Cherrie同佢媽一樣, 咁乖咁靚女, 當然流晒口水啦! 不過Alicia又精伶, 又可愛, 妳又唔o使恨咁多o咼!

TSLiu:
Thomas總算可以join到一齊玩都唔錯丫! 玩完休息o下, 好快好返o架喇!  

各位:
幾時encore記得話我知呀! 希望下次join到大家啦!

簽名被屏蔽

heiheima,
咁正睇Phantom? 不過hk睇無mud feel.
我睇兩次, 兩次都是執平飛, ,一次在 New york一次在 Toronto. 每個audience 都好grand 好靚. 但我問坐旁邊d 外籍人仕 是否全部明白佢唱mud.
HaHa.... 但佢地都話知half only (咁我都無咁驚)

danielboy,
Aug 1st –15th: 去旅行
Saturday – (2:00 pm - 3:00 pm) Ice Skating
Sunday – 早上gymnastic會暫停, FULL DAY no lesson.
How about Aug 26 or Aug 27?
去邊到玩? 你們決定啦. dandan真係好醒, 你辛苦d都worth la.
古語有云: 寧生xx子, 莫生 xx兒  

chingyu:
hk睇, 個個都係好causal! 不過兩邊有字幕, 所以都總算知道佢講乜! 講feel就當然外國好好多啦!
聽日出發喇o播! 玩得開心d喇!

HeiHeiMa,
Million thanks!  I am still packing the clothes now but I need to leave home at 9:00am tomorrow. I was too lazy for last few days.  :evil:   

audreymom,
Don't worry.  Audrey is absolutely normal.  She will understand sooner or later.  I saw many girls with this behaviour too.

cherriema,
慘啦.你hb一定話我教壞你和cherrie啦.
其實我都少去Karoake,但人多gathering, 貪佢有房平靓正.

danielboy,
(又老又out) - 講笑咩,你都好in 喎.

chingyu,
悠長假期, 恨死隔離!   唔覺意又唸詩添
Have a nice trip.  我真係好out架, d年青人唱嗰d Twins, Boyz......etc我全部唔識唱.  Aug Sat/Sun Daniel都有activities, 所以係都要晏d先join得你哋 or 食lunch only. 唔好就我, 大家揀咗日子, 我會度時間join你哋.

傑傑mummy, Audreymom & chingyu,
多謝你哋咁誇獎小兒, 係咪好醒我就唔知, 我好辛苦好激氣就好覺, 真係好想借個膊頭黎喊下. 其實你哋d小朋友個個都好醒, 尤其d女仔, 又懂事又聽話.

HeiHeiMa,
Phantom係我至愛musical之一, 抽到free ticket咁幸運, 羨慕死人, 我今次唔睇喇, 我1995年睇過, 當時睇$750飛, 面不改容, 真係今時唔同往日, 而家有負擔, 唔敢咁花費, 仲有隻佬志在陪我多過真係鍾意睇, 悶親佢攪到我又無mood盞嘥錢.

Audreymom,
可能chingyu講得啱, 有d女仔會係咁, 係normal嘅, 你唯有不停輔導佢, 大大下, 佢漸漸會明白, 男仔較活躍反叛, 女仔有情緒, 感情複雜難理解, 我有仔又有女嘅朋友認為其實仔女一樣咁難揍, 總之一身兒女債, 大家努力啦.

Hi All,
見倒你地 730 gathering, 淨係聽都開心, 尤其是見倒 sumyinmama 話d小朋友排開一字霸晒條路, d大人追住影相, 我覺得個場面又攪笑又壯觀!      希望下次見倒你地, 但我認人好差, 依家都睇d名都睇到我暈晒, 完全唔記得邊個係邊個個媽!  有有人列個表俾我睇呀? (Of course 除了 Dan Dan & his ma, Cherrie & her ma, 因為佢地係絕配)

chingyu,
去十幾日旅行? 正!!!!

cherriema,
好返未?  小心就住用力啦!

0203Ma

傑傑mummy, cherriema, HeiHeima, chingyu, 各位媽媽
Thomas有d d 感冒, 今日都好咗好多啦! 多謝關心!    希望下次以真面目同大家見面

chingyu,
挨!又慢咗!     坐穩飛機, 一家人都玩得開心d! 返嚟再傾啦!

細佬仔都幾惡架, 果日拿住dan dan架車5想放, 第日一定要帶佢d私家車喇

danielboy,

女女失禮就真, 第日邊有男仔肯追呀

chingyu,

玩得開心d啦   

Audreymom,
Alfred 都幾肯練琴, 不過就冇乜拍子感, 加上Miss Lee話佢手指短, 我都唔敢push 得太多, 基本上佢肯練, 我都收貨, 暫時志在培養o下佢d 音樂感先.

chingyu,
雖然遲o左d, 都祝你旅途愉快!!    

danielboy,
悠長假期, 恨死隔離!  >>  好句好句     , 講哂我地o既心聲!!  
Alfred 第一日響OP已經走失喇   , 佢話驚到想喊, 後尾自己搵番bell 姐姐喎     , 我老公話比個教訓佢就o岩 !  
唔好淨係記住Daniel d 曳野至得架   , 佢一致公認係"醒", 冇得走雞!  

Hi danielboy & HeiHeiMa,
我唔係乖, 而係唔鍾意唱歌 ~~~ 因為唱得太難聽, 為免嚇親街坊, 所以絕跡K場! 再者, "靚女"實在太抬舉, 我前一晚返夜,o個朝7點至放工, 訓o左兩個鐘就趕黎會合大家, 個樣殘到不得了, 冇嚇親大家都已經偷笑!

Hi chingyu,
我老公點會怪你帶壞我wor! 你帶我呢個鄉下婆去見識下, 佢多謝你都黎唔切啦! Wah....你就"正"啦! 可以去旅行relax下, 有心唔怕遲, 我都祝你旅途愉快!

Hi 0203Ma,
多謝關心! 條腰已經完全康覆! 功勞最大係我媽咪, 佢俾o左粒仙丹我食, 一食就冇再痛lu!

Hi 傑傑mummy,
傑傑好番未呀? 行到科學館唔見你o地先知你o地早走, 下次再玩過!

Chingyu and Daniel boy,
多謝你哋鼓勵,希望佢大大下漸漸會明白,不要做容易受傷的女人啦!  
danielboy講得好啱,仔女一樣咁難揍, 總之各有苦況 ,不過都是開心嘅   , 大家努力,再努力!!

傑傑mummy,
我正有同感,顧得雙手齊下,又欠缺拍子,我想要一段時間努力及適應吧!大家加油!

HeiHeiMa,
我又是幸運地抽到Phantom free tickets,它也是我至愛musical之一,我同咗Audrey去睇,除了phantom 被揭个mask而發怒那幕,佢都好投入。雖然我是music白癡,但phantom的歌声很迷人動聽!加上連串的劇幕及佈景都很緊凑,十分吸引!   

tungtungma814,
Audrey很喜歡扮公主。我终於的起心肝booked了你囡囡去的studio映相,你有空pm个VIP No.給我。

Hi audreymon,
HaHa....我知點解! 會唔會係你對你老公都係咁熱情、咁專一, 唔准佢偷望其他女仔, 所以佢有樣學樣, 學晒你d o野!

Audreymom:
其實Audrey o既情況, 好多女仔都會有, 唔o使太擔心!
我唔敢帶個仔去睇Phantom, 佢睇"Cars"未夠半個鐘已經問我係咪完, 之後佢已經坐唔定, 妳話點敢帶佢去睇丫! 可能始終女仔定性d, 難得Audrey仲咁投入o添!
影o左相, 記得比我o地睇o下Audrey個公主look!

HeiHeiMa,
我啱啱相反, DanDan平時個patpat好似俾針吉咁, 但睇電影, 聽concert係罕有地坐定定, 郁都唔郁, 連把口都收埋, 所以我最liki帶個仔去黑meng meng嘅地方

叫伯母公開<仙丹>嘅祕密都好噃.

Audreymom,
容易受傷的女人, 呢首老餅野我識唱,  放心! 我唔會教Audrey唱.

0203Ma,
恨呢? 下次gathering記住參加喇.

傑傑mummy,
我都係咁諗, 俾個教訓佢就啱
‹ 上一主題|下一主題