用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 SC Lower 家長!
樓主: TSLiu
go

2006 SC Lower 家長! [複製鏈接]

Re: 2006 SC Lower 家長!

cherriemama,
我都試過,真係十分十分痛. 希望你快d痛完無事啦.
最慘係 "訓都訓唔到".
遲些好番都要swimming一下 (物理治療).
希望到時見到你 and Cherrie啦. (how about your younger bro?)

heiheima,
Saturday: 2:00-3:00 ice skating 但到時可再約

sumyinmama,
近來我都要潛水, 'Cos Alicia keeps talking all the time.  All the passengers are staring at me in MTR.
Probably we both need to wear googles on the street.  

要小心保重呀, 傷肉都有排痛架, 希望你快d冇事, sun見到你啦

食藥,搽藥膏及休息吓, 快d好番! 希望星期日見到您同Cherrie.   

我上年都試過扭傷腰骨, 又係行又痛, 坐又痛, 足足要訓床兩星期休息及做物理治療.
記住唔好拎重o野, 休息多d, 祝你早日康服!
希望Sunday 可以見到你及Cherrie!

各位730友,
近來很忙,剛剛才上來BK,見到730,可以join 到part1,因為要去香兒(3-4pm),所以可以一齊Lunch12-2:20pm,歡迎我地嗎?   

Cherriema,
小心保重呀!是否用voltarol? 希望你快D好番,你知呀女好想同cherrie玩啦!   

cherriemama:
扭傷腰骨可大可小, 真係要好好休息! 希望妳

Hi 各位,
好感動, 好多謝大家關心! 由於琴晚痛到訓唔到, 今朝頂唔順去打o左支止痛針, E+已經好番好多la! 星期日如無意外都會見到大家!!  

Hi chingyu,
My younger bro has another appointment with his friends. So he can not join us lu! ~~~ I'm very free!!

Hi audreymon,
Of course you are very welcome!!! Cherrie also loves to play with Audrey!

各位好, 我係06k1媽媽, 想請教大家少少嘢: sc返學係咪要自己預備毛巾盒, 水杯同食物盒? 另外, 是不是要自己預備點心比小朋友食? 多謝幫忙

mermaidmom:
Yes, 係要預備毛巾盒, 水杯(有蓋), 食物盒&自備茶點!
開學第一日Miss會講!

各位參加聽日gathering o既媽咪/小朋友:
玩得開心d喇!  

HeiHeiMa, 唔該哂, 我唸住有時間先同小朋友去搵佢鍾意嘅款先, 謝謝!

730友,
今日同傑傑去OP, 可能玩bubbles 時冷親, e + 有d 微燒, 又嘔     , 都唔知聽日黎唔黎到.  :cry:
希望佢訓醒一覺就冇事, 聽日可以join 大家啦.   :-|

幾日無上黎, 條腰點呀? 扭傷真係好痛, 我15歲扭傷條頸點痛法, 痛到瞓唔著d陳年往事都仲記得, 希望今日見到你已經精神晒.

傑傑mummy,
Daniel 同傑傑返OP summer class同班但唔同組, 都冇機會認識下, 希望今日傑傑冇事可以join到我哋啦.

Audreymom,
你黎就好喇, 我欠你$呀!   見到記住提我, 我嚴重失憶架.

danielboy, chingyu, 傑傑mummy, Audreymom, cherriemama, tungtungma, HoneyB, TSLiu, Jerrymom,
嘩﹗你地玩到捨得返屋企未呀? danielboy, chingyu, 多謝你地既安排,今日好順利呀﹗
d小朋友又玩得好開心, 尤其小朋友"橫拖"霸住條街時,班家長追著佢地影相又真係好好笑﹗不過小朋友真係大得好快,見個個身型同動靜都大個左好多﹗

tungtungma,
多謝你﹗呢度咁 warm, 我又點捨得離開?我都希望係度講到開 "2007 SC upper" 新版都講嫁﹗

heiheima,
係咪流晒口水呢?下次就埋時間再玩過﹗

sumyinmama

sumyinma:
緊係啦!
雖然我冇o黎, 但我個仔今日都有去科學館, 佢話見到Alicia!
而我o黎接佢時, 都望見daniel個背影!
希望下次可以join到一齊玩啦!

730友,
尋日Daniel喺科學館玩到5:45, 老豆姓乜都唔知, 出到黎佢先識話, <咦!我d朋友呢? 去晒邊呀?>尋日真係好開心, 遲d秋天再攪番次outing.  

HeiHeiMa,
唔怪得啦, 我都依稀見到Anson側面閃過, 心諗, 無理由呀, 明明Anson上香兒話唔黎架, 等我仲以為自己老眼分花到咁嚴重.

chingyu,
唔該晒你book房, d小朋友好開心, 尤其我個鄉下仔未去過karaoke架.  你睇我兩公婆幾貪玩, 喺科學館玩到個仔失咗蹤都唔知, 要勞煩你通知.

tungtungma,
唔好意思, 我顧住chat, 都唔知Daniel同Michelle差d為爭凳坐打交, 係我老公話我知咋, 失禮C人.

sumyinmama,
Sarah真係大個咗好多, 舊年仲有d BB味, 尋日見已經有少女味.  唔該晒Sumyin daddy, 扮演party姐姐, 攪到d小朋友嘻哈大笑, 又幫我喺科學館追蹤Daniel, 唔係你哋應該會聽到以下announcement, <Daniel嘅家長, 請到失物處認領番件極品, 我哋就黎頂唔順喇!> 見到個仔越大越似我, d曳法都一樣, 真係好擔心.

all,

昨天真係玩得好開心, 真多謝chingyu既安排    不經不覺小朋友都長大了許多, 與去年又好不相同啦

sumyinmama,

係啦, 好彩有Sarah dad客串做左歡樂先生, d小朋友玩到忘型, 但就煩下Sarah dad喇 你真係要忙d咁再黎呢度chat下, 有活動記住都一齊join

danielboy,

tungtung真係似個男仔架, 粗魯又難玩 真係失禮c人

730朋友,
昨日真係唔好意思, Thomas病咗咳到隻dog dog咁, 驚佢傳染俾d小朋友, 所以唔敢咁早出嚟!    未能盡興. 不過我地玩到差不多6點先走, 佢只係鍾意車同飛機, 所以成日都係某個位置玩; 希望下次佢可以同d小朋友一齊玩得開心d啦!

d小朋友真係大個咗好多, 個個都好醒目, 有時走漏眼無打招呼, 唔好意思!

sumyinmama,
Sarah好大個女好靚女喎! 真係成個公主咁, 我見到佢都流曬口水...     不過Thomas就成隻病貓咁, 無同Sarah玩添!

730all,
唔好意思. Science Museum 太大了, 沒有say goodbye to all便分手了.
我們去了Ocean Terminal醫肚和腳. 但Alicia卻說要返回Science Museum同d朋友仔玩, especially新相好tungtung小姐.

今次要特別鳴謝
sumyinba (歡樂先生)
danielba (機動遊戲)
加埋heiheima, 下次去邊都得lor, 我們可以chat chat chat.

Yesterday除了danielboy, tungtungma, cherriemama,原來其他都是T.Y友.

TSLiu and 傑傑ma,
囝囝無事 mah? Hope them get well soon.

danielboy,
終於明白你入table底捉仔情境. dandan train 到你們 眼明手快.

HeiHeiMa,
我都好surprise見到Anson and Gavin, 拋底亞仔去睇戲,打pat pat.

開學前再玩多次啦, 好唔好?

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題