用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 SC Lower 家長!
樓主: TSLiu
go

2006 SC Lower 家長! [複製鏈接]

Re: 2006 SC Lower 家長!

Audreymom,

Andrey咁靚女, 影出黎一定效果好靚

Dear all,

昨晚賓賓終於回來了,今日可以有時間上來。你地好勤力,咁快寫左咁多野﹗

Sarah daddy 好樂意做歡樂先生,佢比 sarah train 慣左,大家唔洗擔心﹗

再出黎玩,硬係好啦﹗   

danielboy,
你成日都抺黑 dandan 嫁﹗我老公話 dandan 一 d 都唔算曳,仲好有好奇心,係有 d 鬼馬。人地小朋友唱 abc,到最後唱" x y and z",  dandan 到最後唱" x y and y", 哈﹗笑死我,佢都係似你唔悶得呀﹗仲有佢見 cherrie 單唔到眼,佢就發揮佢俠義風範,就係用佢隻手指幫 cherrie 閉上一隻眼,呢個係一個又驚嚇又好笑的鏡頭﹗      我諗佢都係比糖我地食﹗

tungtungma,
好佩服你帶埋弟弟出黎,不過佢咁乖就無問題啦﹗

TSLiu,
雖然 thomas 果日病,但我同佢傾計,佢笑瞇瞇咁笑我,唔單止唔驚陌生,仲好有禮貌,好可愛﹗比著 sarah ,佢一定唔會理人﹗

cherriemama,
嘩﹗原來你果日訓得兩個鐘,好多謝你出席呀﹗點解大家見到 cherrie 會流晒口水?見到你果日一個人帶 cherrie 出黎,你仲可以好優雅咁坐係梳化到,唔洗理佢,就已經夠令人羡慕﹗

傑傑mummy,
傑傑好返未?下次出來再傾過﹗

chingyu,
alicia 同你一個餅印,仲好精伶可愛,你旅行玩得開心d,今次 alicia 有無得去呀﹗

Audrey,
大家講得啱﹗女仔未必會精力無限要你追餐死,不過情緒方面又幾惡搞﹗sarah 係鬧情緒方面都係專家,不過依家大個左,好好多﹗努力啦﹗

0203ma,
sumyin=sarah
sumyinmama=sarahmama

sumyinmama

Hi sumyinmama,

HaHa...因為我習慣無為而治! 由佢自己自由發揮, 我一於少理 ~~~"斷估冇辛苦"!

Cherriemama,
   係都唔好講出嚟咪!   

HeiHeiMa & sumyinmama,
多謝你們!總之見人家的很正常而佢又這樣,个心就係囉囉亂!   我會努力!

Danielboy,
隻歌好難唱喎,你好叻!    你肯教Audrey,就真是求之不得啦!     

tungtungma814,
Audrey一定唔係靚女那類,我只想滿足她做次公主的慾望,話時話,我需要預幾長時間?可選多少套衫?

sumyinmama,
<幫Cherrie 閉上一隻眼>?  哪!哪!哪! 呢d攪笑鏡頭餐餐無我份.  賓賓回來就好, 休息多d喇, Dec輪到我賓賓放假我做賓賓, 諗起就

Audreymom,
我一早6月初就問tungtungma攞晒料plan暑假同Daniel 影相扮policeman, 要DanDan坐定飯食儲stickers先有得影, 點解up to now仲未book時間影, 你話呢?

hi danieboy & other SC mami,

I want to apply SC 07k1..... I heard there is no NET as class teacher in SC k2 & k3 , is that right?

How about the chinese & PTH standard of SC in k2?

thank you in advance   

Smalljokerbb 寫道:

I want to apply SC 07k1..... I heard there is no NET as class teacher in SC k2 & k3 , is that right?  
Yes.  English classes will be conducted by NET though.

How about the chinese & PTH standard of SC in k2?
We don't know yet.  Our children will start K2 in September.

daniel, I can't your sentence?!
danielboy 寫道:
[quote]
Smalljokerbb 寫道:

Yes.  English classes will be conducted by NET though.

We don't know yet.  Our children will start K2 in September.

[/quote]

SmalljokerBB,
My reply is actually in your original text.  I have highlighted it in blue accordingly.

danielboy,
咁早起身? (抑或玩通宵冇訓? )
0203Ma
SmalljokerBB,
My reply is actually in your original text.  I have highlighted it in blue accordingly.

0203Ma,
我呢d C9係早起身, 等boss差遣, 勤力過d牛.

sumyinmama,
係呀!佢而家就算對住陌生人都無咁怕羞, 會同人傾計, 換來嘅就係曳咗好多; 成日鍾意係屋企跳嚟跳去同駁咀, 話佢知好容易跌倒, 佢就話一定唔會, 轉嗰頭就撞咗去窗台, 然後自己’卒卒吓’個頭話好痛, 但係過幾分鐘又係咁, 好似筋肉人咁, 激c!     又鍾意同工人攪對抗戲弄佢, 等我一放工, 嗰工人就向我投訴!  :tongue:  :tongue: 所以我都覺得d小朋友嘅表現係時好時壞, 不過佢上咗EQ班嘅最大得益係學識咗關心人.  您唔好咁話Sarah, 嗰日佢都有同我傾咗幾句, 含情脈脈成個少女咁, 等人流曬口水!   

Audreymom,
嗰日我地只係出咗嚟好短時間, 無同您傾吓計, 唔知Audrey有d咩問題, 不過係舊年年底開始Thomas都有d情緒問題, 我都攪咗幾個月先好d, 其實有好多小朋友係成長過程都會遇到d問題, 放鬆d啦!   

cherriemama & sumyinmama,
Alfred冇乜事lu, 係有兩聲氣管咳未清, 多謝關心  

HeiHeiMa,
可能車仔唔係Anson o既至愛, 所以對Cars 呢套戲興趣不大.  下次帶Anson 去睇佢至愛o既卡通人物, 話唔定睇到唔捨得走  

Audreymom,
幅畫好靚呀, 係咪Audrey畫o架    

Audreymom,

可選3個造型, 約30-45min ok啦, 會有埋頭飾同假髮   

幅畫真係好靚播

danielboy,

仲未book到時間 暑假或難book d, 你叫佢比個靚時間你揀啦   

唔係呀, 我要DanDan坐定飯食儲夠stickers先有得影, 由6月初儲到E+仲未儲夠, 你話佢patpat係咪尖?

tungtungma814 寫道:
danielboy,
仲未book到時間 暑假或難book d, 你叫佢比個靚時間你揀啦   

Audreymom,
幅靚畫好似係公主王子喎, Audrey梗係公主啦, 咁王子係邊個?  

媽咪們:
妳們有否清洗書包白色位置,好難抹掉黑色點點,有無計呀?

TSLiu,
男仔跳來跳去好正常呀﹗仲有可能4歲幾既人仔會好鐘意駁咀同吹水,我諗你都要教番你工人幾招先得﹗嗰日你同  sarah 傾計?點解我完全唔知?    我明明成日追住佢﹗你流晒口水,不如快 d 生返個女啦﹗

sumyinmama

danielboy,
嘜咁啱呀﹗我最近都開始出呢招,獎勵係 Barbie 一個﹗結果……哈哈,原來失敗不只我一人。唔好意思,我唔係落井下石,不過有人一齊慘,就好似無咁慘﹗  

sumyinmama

[quote]
唔係呀, 我要DanDan坐定飯食儲夠stickers先有得影, 由6月初儲到E+仲未儲夠, 你話佢patpat係咪尖?
[quote]

傑ma:
又係佢話要睇, 但結果咪嘥我d銀紙o羅! 可能今次佢知道要坐咁耐, 下次都唔敢睇戲, 都係幫我慳d, 睇碟算!

danielboy:
妳同daniel講奬佢去影相, 會唔會對佢o黎講吸引力唔夠大? 或者搭多樣o野會唔會好d?

sumyinma:
講開又講, 真係好耐未見過Sarah, 真係要搵日出o黎比我流o下口水都好o咼!

Audreymom:
我都以為係Audrey畫(幅大頭相)! 係咪o即?

tungtungma814 寫道:
Audreymom,

可選3個造型, 約30-45min ok啦, 會有埋頭飾同假髮   

幅畫真係好靚播

danielboy,

Hi tungtungma :

可唔可以俾間影相店的電話俾我?  須唔須要你的會員no? many thanks!
‹ 上一主題|下一主題