用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 油塘聖安當女子中學
go

油塘聖安當女子中學 [複製鏈接]

油塘聖安當女子中學

朋友個女派到呢間, 我以前個年代都算唔錯, 唔知而家重算唔算得呢?
請指教.

Re: 油塘聖安當女子中學

我係聖安當畢業生(N年前) , 之前係唔錯, 但係讀左中中之後好似無以前咁好
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

sorlo 寫道:
我係聖安當畢業生(N年前) , 之前係唔錯, 但係讀左中中之後好似無以前咁好

hi, Sorlo, 哈, 我都是舊生, n年前lu, 是呢, 你是邊年架? 我是84年架  
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

我女首志願是選這間中學,好彩佢都派到!
我女是band 2 生,這間中學應該會適合,
雖然是中中,到F.4會轉回英中。
有個媽咪上年好唔開心個女派到這間,
但佢個女讀過後,感覺老師好好,
成績都由小六- 四十幾名次升到第九名。
所以我都好放心個女讀!

可能啦!

想請問是不是中四後全用英文? 因為我知有些學校是看學生能力而分中文班或英文班。

另校風怎樣?

謝謝!

‹ 上一主題|下一主題