用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖方濟各家長今年入小一
go

聖方濟各家長今年入小一 [複製鏈接]

聖方濟各家長今年入小一

各位好

今天考分班試小朋友 怎樣啊

hilouey

Re: 聖方濟各家長今年入小一

Hilouey,
你是否講緊SFA?有分班試?學校幾時通知你? 我沒有收到通知喎, 明天要打電話去學校問清楚.

你哋是否講緊聖方濟各愛德呀!

我明啦,原來係嘉諾撒聖方濟各.

我個女考完啦! 佢話較幼稚園深一D, 有中、英、數及Listening, 但話都OK woo….. 問佢鍾唔鍾意這間學校, 佢話好鍾意, 特別是考試果間房D老師好好人。嘩…都考咗成兩個鐘啦! 之後佢哋係課室睇卡通片。妳話是不是編班試?  學校話唔係, 我都唔係好信……

Hilouey 寫道:
各位好

今天考分班試小朋友 怎樣啊

hilouey

:giveup:

請問你會為女兒選擇校內邊樣課外活動? 我個女話要學跳舞woo…. 你哋呢?   

Sandy

你個女第幾組. 我地系第三組.
我個女同同校同學話深..

跳舞沒有校車及要在校外. 請留意.

我個女話要劏雞 (小提琴).

Josephine

希望我的孩子茁壯成長

hihi
我本來想選擇小提琴,我在幼稚圆学緊想轉去st.francis 但我怕她不喜歡所以選西方土風舞但巽擇了一年到六年級都是這•樣又怕選錯,

hilouey

hihi

其實初初學都會辛苦捱過了就ok慢慢就習慣了我地系第2組

我知道ゆ•文考-配詞
数学-文字題加減
英文-連線同spelling

hilouey :

My Daughter is in Group 4.
Anyone choose dramer ?

josephine1818

我個女都係第3組woo, 有無問你個女這日班內有個小朋友坐唔定走來走去呀? 其實我都知跳舞是要去另一中心學, 但我個女鍾意, 都沒辦法…. 唯有叫工人同我個仔一起出去la。好似大一點有大提琴學, 我都想佢學, 邂D再唸吓先。

josephine1818 寫道:
Sandy

你個女第幾組. 我地系第三組.
我個女同同校同學話深..

跳舞沒有校車及要在校外. 請留意.

我個女話要劏雞 (小提琴).

Josephine

lamlam2000baby

我估唔會7:30呀?  唔好嚇我woo.... 我都係住南區.  7:30跳舞室都未開啦!

[quote]
lamlam2000baby 寫道:
個女未決定,但她看到隻vcd,同學表演D衫靚靚,就想學西方土風舞,

hihi sandy

我又係住南區,無校車,不知點算 ? 覺得好麻煩我見其他学校都無話要出去跳

hilouey     

hI ,hilouey

Nice to meet you at this space
How about your daughter's comment
on examination

My daughter is in Group 4

Ching

我估學校無地方跳....

Hilouey 寫道:
hihi sandy

我又係住南區,無校車,不知點算 ? 覺得好麻煩我見其他学校都無話要出去跳

hilouey     

Hi all,

I have just rec'd the results of exam for my daughter and the details as follows

Chinese : Dissatisfactory
English: acceptable
Maths: Satisfactory

It's too bad. Do you have some quick method to
enchance the chinese standard during this summar holiday.

Please feel free comment

Ching
‹ 上一主題|下一主題