用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇媽媽係 CCW or QKT ,一齊傾下啦!
樓主: teacherpig
go

有冇媽媽係 CCW or QKT ,一齊傾下啦! [複製鏈接]

Re: 有冇媽媽係 CCW or QKT ,一齊傾下啦!

東華pt7起薪,博愛舊年11月都係pt6起薪,唔知而家有冇加番。
東華既香港仔同灣仔常常出廣告,也問過人呢兩間野係點,我就一定唔會寄呢兩間lor。

car_man_ng 寫道:
東華pt7起薪,博愛舊年11月都係pt6起薪,唔知而家有冇加番。
東華既香港仔同灣仔常常出廣告,也問過人呢兩間野係點,我就一定唔會寄呢兩間lor。

我師姐前幾年先入tuen mun左仁x堂,做左四年都係半職,不過話就話放3點,成日6、7點先走。
佢仲話仁x堂,兩年先跳一次point,跳到point12就係max,無得跳。

小新丁,

如果你要搵係跟pt既就一定係多野做d,辛苦d架喇∼
同埋你岩岩畢業,仲係qkt,而家俾佢地揀,
佢地梗係要ce啦,反正遲d又係要俾你再讀過,
不如請d現成ce仲實際∼

將軍澳d園真係時時都請人架∼
你可以睇下既.雖然應該好做既都唔會成日請人∼ :

我師姐前幾年先入tuen mun左仁x堂,做左四年都係半職,不過話就話放3點,成日6、7點先走。
佢仲話仁x堂,兩年先跳一次point,跳到point12就係max,無得跳。

point 12即幾多??

pt12  =$16165

小新丁 寫道:

咁係呢行既人工算好定唔好?

搵到跟pt就好,但唔跟pt的可以幾千蚊都有。

max 係pt12,係呢行算高定低?

我想轉資園呀!雪瑩媽咪!如果你知邊度請人可唔可以p.m.比我知呀?thanks!
另外,咩叫雙保??

雙保係唔係即保良、保護兒x會?

如果呢個係Max, 好似少左d wor, 各位點睇??

何師奶,

咁你住邊區呀?同埋資園好多時教協佢地都會登架喎,
o個邊可能多過我pm俾你,同埋你可以直接打去問嘛!
所以,你不如上左教協個網睇左先啦∼
成日都好多園請人架∼

小新丁 寫道:
[quote]

如果呢個係Max, 好似少左d wor, 各位點睇??[/quote]

QKT/CCW而家最高pt可去到18點,
當你一年跳一次pt,由入行到頂點,
最少要11年,但唔係間間園都一定一年跳一次pt,
我有好多朋友的學校,係跳到某一個pt時,
因為要按番老師既薪金支出,同間園既收支平衡,
會全園一齊唔跳pt,佢地都有成幾年冇再跳pt。

不過我好認同一句,跟得pt既學校,你就預左要ot既時間都想對會多。都真係幾辛苦架。

貢獻勳章

同意~~~~~

我5年跳4個pt
但前幾年跳了pt又減5%
都不是比入職多好多wow~~

max pt12真的好少

我咪仲少,做左十幾年啦!得果一萬.......我個fd都無加,只係加生活指數,佢都做左十幾年,都係得萬三,四...........嗚.............我覺得好傷心呀!!教師專業與收入不相稱呀!!!
你地有pt12 =$16165,已經好幸福架啦!

雪瑩媽咪,我住o係油塘!教協登果d我都有寄信去架.........不過無得面試呀!!!嗚............. 傷心
我覺得呢行前景好暗淡呀!!!有無媽咪以前係幼師,而家已經轉左行架啦?

貢獻勳章

學下其他野轉行會好d
不如自己攪platgroup

我同事做了十年, 現時薪金已是$20865了.

何師奶 寫道:
我咪仲少,做左十幾年啦!得果一萬.......我個fd都無加,只係加生活指數,佢都做左十幾年,都係得萬三,四...........嗚.............我覺得好傷心呀!!教師專業與收入不相稱呀!!!
你地有pt12 =$16165,已經好幸福架啦!

[quote]
莎也加 寫道:
我同事做了十年, 現時薪金已是$20865了.

[quote]

咁好?大機構?邊一間咁正??

離開呢行三年幾啦,打算過幾年個女讀小学ノ再重返呢行,但眼見時世唔同咗、都己知好難揾到、更唔敢想象以後會變成點、
但而家就算揾到ヱ一定照顧唔到家庭,放学時問好唔定,一些舊同事想約出來聚都要就好耐先有時间
而家幼師的本領越提越高,越辛苦•想轉行又難,確實令人煩惱又無人理解既!
:fighting1: :sick: :wave: :hammer: :-) :-) :-?
‹ 上一主題|下一主題