用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇媽媽係 CCW or QKT ,一齊傾下啦!
樓主: teacherpig
go

有冇媽媽係 CCW or QKT ,一齊傾下啦! [複製鏈接]

Re: 有冇媽媽係 CCW or QKT ,一齊傾下啦!

咁其實幼稚園的人工係咪好參差? 有d人工高d,有d人高會較低? 咁係咪d私校人工會高 過d資助eg:救x軍、保x局等等。

我自己就覺得係囉,試過見有d院,
佢係呀,一見你就話同你簽contract,
但係番8:30-2:30,人工$4500,你做唔做丫?
我未讀書既時候,即係連qkt都唔係,我就做~
讀完...有無少少過份呀???
有d就真係跟point,不過而家好多學校都唔會跟point跳~
好多私校人工係低少少,但相對..無大園咁「癲」囉~

shirley_diamond 寫道:
咁其實幼稚園的人工係咪好參差? 有d人工高d,有d人高會較低? 咁係咪d私校人工會高 過d資助eg:救x軍、保x局等等。

不是私校收學費貴d,人工就高d嗎?

貢獻勳章

hihi~~

shirley_diamond 寫道:

有d海鮮價,我o個間就都辛苦,但有得跳point就捱下啦 :evil:

shmily,meme2,babycherry22,你地提過/做緊果o的係資園定私園呀??o係邊區?不如分享下好同唔好o既地方呀!
無x局好辛苦架!!!

唔記得先講自己!!我在私園教!九龍區!

我反而覺得私園人工會低d,資園雖然有d唔跟point,但都唔會太離譜。
我自己都係做資園,慶幸都仲叫做收夠仔,所以每年仲有得跟point跳,不過工作量當然有番咁上下啦,佢唔駛我日日OT,我已經好心足喇!

我都認同你既講法,我之前係大園教架全校500幾個仔真係收都唔收!!!d人排住隊黎報名.....,日日ot好慘,最慘係假期都比埋佢.........

其實老師咁多野做,日日捱更抵夜,第二朝都無精神返工啦!!

係呢,會唔會d慈善團體辨的學校會仁慈d、慈善d,無咁辛苦?

hihi,大家好,我今年剛剛QKT畢業,搵左好耐工,都仲未搵到,見親都係半日,因為經濟問題,半日幼師唔夠負擔。

其實大家知唔知邊d園成日會請人?

係唔會呀!!!!我之前間園就係大大大慈善團體辨的學校........

東涌,觀塘,天水圍同埋將軍澳成日都會請人架...

哈囉! 各位!
我今年年頭先開始做呢行,講黎講去最心理不平衡係對人地d仔多過自己個仔,放工回家又唔夠精神時間同個女玩,因為日頭唱歌講野已經口都乾! 覺得對佢唔住,教又教唔到.....
老實講,係因為鐘意小朋友先入行,入行反而忽略左自己個小朋友,真係好無奈!
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

meme2 寫道:
係唔會呀!!!!我之前間園就係大大大慈善團體辨的學校........

是不是很辛苦?無晒d c人時間??

meme2,會唔會請果o的都係半日呢?有無其他媽咪聽過邊o的園福利好少少,等大家都可以留意下呀!
我知寶x良&大x島都唔好考慮!其他大家補充! :-x

何師奶 寫道:
meme2,會唔會請果o的都係半日呢?有無其他媽咪聽過邊o的園福利好少少,等大家都可以留意下呀!
我知寶x良&大x島都唔好考慮!其他大家補充! :-x

我知大x島8:00-6:00都係得$8,000左右。實在太低人工啦!!

貢獻勳章

成日請人d園就不要去做,好做就不會成日請人啦~~
我做資園..私園一定會低d
我初初入行做私園...8500返1-6...8:00-6:00
6:00就一定走不到....
6:00走不到就鎖門...7:00先有人再開

而家星期6有得放半day就好好 :wink:

多數大機構都唔好做,雙保就更出名難做,呢兩間野常常都請人。

不過最近好似少左學校登招聘廣告。

我諗東x三院、仁x堂、博x醫院等等會好d,因為成日有籌款,我諗人工唔低!!
‹ 上一主題|下一主題