用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無游泳教練介紹
go

有無游泳教練介紹 [複製鏈接]

有無游泳教練介紹

小女想在暑期學游泳, 她7歲, 時間要在星期六5:00至8:00之間在紅磡大環山泳池最好, 有無介紹呢

Re: 有無游泳教練介紹

et_0429,

不如你試下呢間click-->泳天游泳會

佢有好多地點選擇架!!!

我想私人教授那種, 因試過六七人的泳班通常學唔識

et_0429,

我仔仔學左2個月啦, 又唔係咩都學唔識喎, 但係我又無諗要佢學成點, 我諗住比佢去玩下喳, 因為d老師好細心架, 我仔仔開頭喊到死呀...第3堂就無喊啦, 我問佢點解依家咁叻仔唔喊既, 佢話老師答應左佢唔會"尋"落水底喎!!!

咁仔仔每次去游水就好有信心啦!!

我反而喜歡泳會, 因為小朋友一起學有比較, 會有追前的心理, 可以試 " dali swimming club " 有系統, 小兒去年暑假開始, 現在徒手可以游50米, 我覺得成績算不俗.  而且他們的教法真的頗有系統, 不像一些泳會如 "海x" 柴娃娃, 小兒在他們那兒學過一個月, 是完全沒進步的!

去「課外活動」版度搵啦,個度大把教練介紹比你。

想找女或男教練?

我又唔覺得"海x"咁差喎!
有好多學校都搵佢地教~
我姪仔去年p.1開學開始學,而家而經識蛙泳,仲學緊捷泳。
我亞仔第一堂由叫救命+唔肯頭入水,即日已經學會閉氣+頭入水,個敎練真係好有心機。
不過千祈唔好去YMC?,太多人上堂,進度又慢。

謝謝各位的幫忙, 其實她之前上過習泳班YMCA我覺得人太多無進步, 後來k3時在警察會找了一個女教練學了若8堂她已開始識游, 但游不遠, 可能她動作不太協調, 但後來上小一因某些原因又沒有學了, 現在和她去游水, 她只懂玩, 不肯正經游, 所以想外人教她, 其實她一點也不怕水, 而且在水中打觔斗都得, 但總不肯聽教, 所以問問大家有無好教練介紹, 男女均可, 但不要太惡的 要星期六夜晚上堂

呢個男教練係bk媽咪介紹,我仔仔而家學

唔好意思我打錯電話號碼和姓名,你check pm

Dear Wetrmama,

我check了PM但無Message可否send多一次, 另外,dna 謝謝你的資料,我已連絡了tiger 現正考慮中, 另外想問一問各位, 知唔知游水是否應一星期學二至三堂好D, 還是一個星期一堂已足夠, 因為我問了一個教練, 佢話最好三堂否則小朋友會唔記得你地點睇,

一個星期三堂是較佳的.  我的小兒 (7歲) 在這週也開始加堂, 他明顯地進步了不少.  (他也是1:1學的)

簽名被屏蔽

我個女(5歲半)今年五月中開始都係跟警察會個女教練學,我覺得佢教得幾好,幾有心機和細心,小女依家不需用任何浮水用具可用自游式游半個橫池,依家開始學緊蛙式,但佢今年開始無係警察會教,去咗其他泳池教。

我有興趣知道詳細資料,請問可否給我電話查詢呢?謝謝!

My girl started learning swimming at 4 years old, but no much progress.  She learned again in summer when she was getting 5. It took 10x1hr lesson to learn to swim 50 meter, free style.  She had lessons 3 times a week.

Martie

shirley73a 寫道:
wetrmama,

另外, 想請通常如果一個week學2-3堂, 咁大約幾時會學得識?? 有得試堂嗎??? many tks!!     

我的女兒也5 years old 了
她也想學游泳

我的女兒較膽小,我一直希望有一個有愛心,耐性的教練 教她游水
請問你有冇適合的教練介紹??

謝謝

Where do you live?  The coach is very good.  See if the location matches.

janet2007 寫道:
我的女兒也5 years old 了
她也想學游泳

我的女兒較膽小,我一直希望有一個有愛心,耐性的教練 教她游水
請問你有冇適合的教練介紹??

謝謝

i live in 荔枝角
near 美孚
‹ 上一主題|下一主題