用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急!急!急! 筲箕灣官立小學 OR太古小學邊間比較好? ...
go

急!急!急! 筲箕灣官立小學 OR太古小學邊間比較好? [複製鏈接]

急!急!急! 筲箕灣官立小學 OR太古小學邊間比較好?

請問有邊位家長的小朋友在太古小學讀,知唔知升中派位情況和現有的教學方式。
筲箕灣官立小學同太古小學邊間比較好?

Re: 急!急!急! 筲箕灣官立小學 OR太古小學邊間比較好?

筲官有聯係中學..........但係咪一定要呢兩間揀呀?
boc 寫道:
請問有邊位家長的小朋友在太古小學讀,知唔知升中派位情況和現有的教學方式。

Re: 急!急!急! 筲箕灣官立小學 OR太古小學邊間比較好?

梗係筲官好些啦.又有中學.唔使六年後又要搵中學.太古小學程度麻麻地.
如果再可以選的話.何不考慮基灣呢?

Dear all:

Thanks for reply!!
Yes
因為仔仔在筲箕灣官立小學讀得唔開心 (P.3)
而太古小學又收了他升 (P.4)

Sindy 寫道:
筲官有聯係中學..........但係咪一定要呢兩間揀呀?[quote]
boc 寫道:
[/quote]

你最好搵幾日係太古門口睇下先.....趁佢起未放假.....

boc 寫道:

Dear all:

Thanks for reply!!
Yes
因為仔仔在筲箕灣官立小學讀得唔開心 (P.3)
而太古小學又收了他升 (P.4)

[quote]
Sindy 寫道:
筲官有聯係中學..........但係咪一定要呢兩間揀呀?[quote]
boc 寫道:
[/quote][/quote]

Thanks Sindy

其實我每天返工都會經過太古小學門口, 都覺得D學生 ok....
不過D親友都說筲官有聯係中學應該好D.
所以我想知太古小學升中派位的情況和現有的教學方式?
真係唔知在那處可 search 到這些 information ??

你要企定係度,同埋行過去柏惠宛麥當奴...企係麥當奴門口度,咁先睇得真架,經過睇唔到野架

太古band1得十零個%
boc 寫道:
Thanks Sindy

其實我每天返工都會經過太古小學門口, 都覺得D學生 ok....
不過D親友都說筲官有聯係中學應該好D.
所以我想知太古小學升中派位的情況和現有的教學方式?
真係唔知在那處可 search 到這些 information ??

真係多謝 Sindy 時常回覆我的問題啊 !

up & pls comment      
‹ 上一主題|下一主題