用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無荃灣救世軍吳國偉紀念幼稚園家長,請比d意見 ...
go

有無荃灣救世軍吳國偉紀念幼稚園家長,請比d意見 [複製鏈接]

有無荃灣救世軍吳國偉紀念幼稚園家長,請比d意見

**如題**, 我個囡在5個月時已報名, 但到宜家都未有回覆, 打電話問過又話未到我no. interview,  比d意見我呀??!!   

醒目開學勳章

Re: 有無荃灣救世軍吳國偉紀念幼稚園家長,請比d意見

簽名被屏蔽

Re: 有無救世軍荃灣幼兒園家長,請比d意見

Sorry, 應該係救世軍荃灣幼兒園先岩
我個囡在5個月時已報名, 但到宜家都未有回覆, 打電話問過又話未到我no. interview, 比d意見我呀??!!  

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

+3金熱血 貢獻勳章

emilymui,

5個月時先報名, 我估好彩的話最快都要 n2 先至可以入讀. 最好報多幾間先, 好幾間都可以報定先.

不過荃灣仁濟幼兒園 要足 18 個月先至可以報名.

係呀, 我今天已email問過, 佢地回覆都話要07年先有得in呀, 要08年(即n2)先可能入學.
咁...你們對這所幼兒園有什麼看法? 可以比d資料我嗎...  
我b囡今年2yrs, 適齡入學為07年.

+3金熱血 貢獻勳章

emilymui,

2yrs 已經可以入 n1.  你個囡今年可以讀 n1 了. 08年 係返 n3.

無論呢間有幾好, 我都建議你揾定第二間比你個囡返 n1 先, 到佢真係收你個囡讀 n2 先至算.

另外救世軍有好幾間幼兒園, 鍾意佢 D 教學方法的話, 可以試下其他地區的救世軍幼兒園.  最近荃灣的是大窩口.

可以參考下呢度: 救世軍幼兒園

BabyChristy,
咁你在你B幾大時報名ga??

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

vileung,
sorry, 唔清楚, 我唸你要親身上門取form了

我想問報咗救世軍荃灣幼兒園的家長,
佢地會唔會寄翻報名費收據,
同輪侯編號比你地架?
因我寄咗申請表好幾個月都冇回覆,
會唔會寄失?
要唔要自己打去問架?

另外,點解救世軍荃灣幼兒園特別多人揀,
而其它救世軍分校又無咁多人揀呢?
佢地的教學方法會唔會間間唔同架?

+3金熱血 貢獻勳章

要唔要自己打去問架?

一試無妨.

佢地的教學方法會唔會間間唔同架?

應該唔會.

pui001,

佢地會唔會寄翻報名費收據,同輪侯編號比你地架?
** 我係親身去報名, 即時比回收據我, 而輪侯no.好似係寄比我的. 最好你打去問問!

點解救世軍荃灣幼兒園特別多人揀,而其它救世軍分校又無咁多人揀呢?
** 一來荃灣較近我, 二來口碑都唔錯, 睇過佢介紹的教學法之蒙特梭利都好好, 其他無人報我唔係太清楚   

emilymui & chan803,

Thanks!
我都係打去問問揾陣D!
‹ 上一主題|下一主題