用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 嘉諾撒(新蒲崗)家長請進
樓主: maxims
go

嘉諾撒(新蒲崗)家長請進 [複製鏈接]

Re: 嘉諾撒(新蒲崗)家長請進

My son is placed in 1C and his class has 31 students. :
該用戶已被刪除

我囝囝1D班有34人。

D&J,
我囝囝E個星期五中默,我都唔知是怎樣形式,
所有溫晒穩陣D。

各位家長,
請問冬季果件絨校樓和棉樓是否兩件都需要買呢?

唔係, 你可以是但"簡"一件, 我就淨係幫個女買件棉樓!

凍檬茶 寫道:
我囝囝1D班有34人。

D&J,
我囝囝E個星期五中默,我都唔知是怎樣形式,
所有溫晒穩陣D。

各位家長,
請問冬季果件絨校樓和棉樓是否兩件都需要買呢?

醒目開學勳章

我仔仔件絨樓兩年黎都係著過二次,靜係著棉樓.
早知唔買件絨樓啦 :cry:

我朋友都叫我靜係買棉樓得o架la!

聽講琴日同今日都好多人交表, 諗o番起上年自己不知幾頭痛, 你o地估o下今年第一round有幾多人?我識已有三個, 希望今年d人會好運d la!
該用戶已被刪除

Hi D&J-Mother,

我地班明天才收訂金, 我都只係買棉褸!

Hi 凍檬茶:

你今日係米好早返到屋企呢?   

hi D&J

係呀!1E呀!有伴啦!我冇訂校服呀!我諗住自己落去買!你試o下一早打電話比ms cho 可唔可以改買第二樣得唔得?

hanbe
D&J-Mother 寫道:
Hi Hanbe,

你係咪1E 呀 ?

我本來想改BIN主意只買棉褸, 但老師已收了回條和訂金 !
D&J

各位家長, 請問有無褓姆車介紹 由 土瓜灣欣榮花園 或 九龍城道新山道附近(附近上車亦可) 至 采頤花園嘉諾撒小學,請電郵或PM我, 謝謝!

e-mail: [email protected]

今日旅行日, 佢地好開心呀!

醒目開學勳章

係呀,仔仔話佢今日玩得好開心喎.
上兩年我兩公婆都有同佢去,因為我兩老成日都會跟住佢去玩.旭d就叫佢小心或唔好,所以玩到就住就住.
今年唔同晒,佢自己去,鐘意

各位家長, 請問有那位想乘褓姆車回校而路線與本人下列的相同或差不多, 因已找到一間褓姆車, 他説如有3-4人可開一條新線。 如各位有興趣, 請郵或pm我留電話、姓名及路線資料, 收到後我與該車商議路線後, 再跟大家聯絡, 謝謝!

chunfung 寫道:
各位家長, 請問有無褓姆車介紹 由 土瓜灣欣榮花園 或 九龍城道新山道附近(附近上車亦可) 至 采頤花園嘉諾撒小學,請電郵或PM我, 謝謝!

e-mail: [email protected]

請問小一至小六的進度, 是吾是小四開始全英文, 這間學校升中如何請幫忙?     

如果你想知這間學校升中如何, 請到www.cps.edu.hk
hugomm 寫道:
請問小一至小六的進度, 是吾是小四開始全英文, 這間學校升中如何請幫忙?     

qqwong 寫道:
hi各位,

上星期派表選小學,囡囡的幼稚園在今年有很多同學能入讀此校,想請問各位在功課,測驗及考試多不多呢!?舊校我知功課多及較深,可否給予我多一些此校意見,好讓我作一決定!感謝!

Which one of the 幼稚園?
Compare to PLK 何壽南小學, which one is better for a boy?

hanbe 寫道:
如果你想知這間學校升中如何, 請到www.cps.edu.hk
[quote]
hugomm 寫道:
[/quote]

it only show the 學校升中 for English secondary school, how about the others?

其實這學校是活動式教學,功課並不多,反而學校裡的活動比其他學校多. 而且學校又比較注重家長教學的. 至於考試上學期一次,下學期兩次,平時只有數學約一個月一次,所以小朋友不會有很大壓力. :

hi,all,

你們好 請問有20分同區 2nd round先選佢, 有幾大機會入到呢? 我睇唔到校外視學報告. 可否pm俾我呀? thx.
‹ 上一主題|下一主題