用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 嘉諾撒(新蒲崗)家長請進
樓主: maxims
go

嘉諾撒(新蒲崗)家長請進 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 嘉諾撒(新蒲崗)家長請進

版主 醒目開學勳章

搭校車有個好處,就係校車會入埋學校,落車既地方有蓋,所以落雨天連傘都可以唔帶,只要遮到小朋友上車,同埋落車時遮,唔駛d小朋友又拎書包又拎傘咁論盡~

hello...

有嘉諾撒小學(新蒲崗)冬夏季校服平讓
小一冬夏校服---九成至全新  

<<相片+價錢>>

D&J-Mother 寫道:
Hi sayoma,

咁點解你住咁近都需要囡囡搭校車 ?

另外, 想請教下你, 你囡囡覺得學校和老師如何 ? 功課多唔多 ? 佢讀得開唔開心呢 ?

D&J MOTHER

因為之前要返工,婆婆帶返學,下雨和夏天佢地覺得辛苦,不過有時得閒都會帶佢放學,佢會好開心.另外學校功課不多.佢讀得都很開心,而且佢很喜歡班主任,學校注重品德教育,我就覺得好好.老師我覺得ok.不過亦有家長對老師有不滿,所以好睇你小朋友夾唔夾個老師,

小兒今年9 月讀1F班, 但有一煩惱就是無校車路線經本人往宅附近, 請問各位有沒有可靠褓姆車介紹, 謝謝!

由 土瓜灣 土瓜灣欣榮花園 及或 九龍城道新山道附近 至 采頤花園嘉諾撒小學

e-mail: [email protected]
該用戶已被刪除

我想問有關課外活動既資料:
如 :係咪每日都有?
     有無輔導班?
     幾點放學 ?
     有咩種類 ?

請問有無人可提供資料 !!!

thanks !!   

版主 醒目開學勳章

maxims,

係咪每日都有? no. 逢星期三最後一堂上課外活動,其他自費活動多數安排星期五放學後及星期六上午,少部分平日放學後(註﹕自費活動唔一定要參加,自由選擇)

有無輔導班? 有

幾點放學 ? Mon-Thur (3:10 p.m) Fri(2:20p.m.)

有咩種類 ? 好多好多..... 樂器/舞蹈/游泳/球類/畫畫/紙粘土/電腦/棋類/數量......等等不能盡錄

小草,

唔該晒

我想知上完課外活動約幾點放學 ?

版主 醒目開學勳章

如果係學校安排逢星期三既課外活動,放學時間不變,因為係用最後一堂時間上既。

如果係自費既課外活動就未必樣樣都同一時間,多數上一個鐘頭,即係放學後加一個鐘左右。

maxims 寫道:
小草,

唔該晒

我想知上完課外活動約幾點放學 ?

請問有無媽咪知道學校是否無小食部? 你們會拿什麼在小息時吃呢?

謝謝!

版主 醒目開學勳章

無小食部,但有3部售賣機,兩部飲品,一部小食
小一仔 寫道:
請問有無媽咪知道學校是否無小食部? 你們會拿什麼在小息時吃呢?

謝謝!

沒有小食部的, 最初都會日日比d餅佢, 但發覺佢地都係掛住玩, 包餅原封不動, 但係就袋到碎哂, 所以依家都無規定日日比d食物佢扲翻學, 最緊要早餐食多d.

請問你地知唔知學校有無攪開放日??

唔覺有!

9月新學期(9月18日開始)放學時間有變,一至四3:30星期五2:45,大家注意呀

Hi sayoma:

唔該哂你既提醒.... 請問學校的飯盒OK嗎? 老師會否一定要學生食哂D飯呢? 因小兒食好少, 我驚佢只會食得一半......

初開學時女女話啲飯好好味,但個幾月後就話可以啦(可能冇晒新鮮感,因初開學覺得好好玩)而佢班主任要佢哋起碼食一半,但菜一定要食晒     

Hi, 各位媽咪:

你地昨天有無返小一適應班, 見到阿囝著住件校服, 真係覺得佢大個仔左....    你們D班主任如何, 阿囝個老師幾young & nice, 希望阿囝會讀得開開心心! 我報名個三天做義工, 到時同阿囝一齊返學啦   

Hi,

剛收到學校通知竅家長義工抽唔我,太可惜

想問各位 01/9 - 15/9 , 帶咩書返學 ? 係咪跟時間表當半日咁執
‹ 上一主題|下一主題