用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 擔心叩門,請求幫忙!!!
樓主: parrot1214
go

擔心叩門,請求幫忙!!! [複製鏈接]

Re: 擔心叩門,請求幫忙!!!

我果間都係11

尋日收到學校通告, 11/7當天8點8個字先可以番學校, 我諗要到9點先會派結果.

我係新界北區,你係唔係?

[quote]
心急MaMa 寫道:
我果間都係11

好多中學係電話接受電話查詢時已話上午接受登記,申請表是即填即交,711下午才面試又或者筆試.我想就係要給時間家長去影印文件,給家長詳加考慮那間最值得叩門才去叩門.

rclam >>
問過有的經驗媽媽,大概都係9時許離開學校,如有需要就留步,要求老師�校方幫手出推薦信.

我個仔都係7月11日才派成績表.....希望大家都派到心儀中學, 如果唔係都好煩.......

parrot1214 寫道:
我個小朋友間學校還沒有通告,
問老師都話未知道那天該如何安排.
令我好謗諻.都唔知間學校点攪既.

你有無一早向同學師兄�姐的家長請教當年如何,這樣會安心好多.

還有,很多中一的簡介會中,都有校長會有這樣要求,就是全年年級總名次要達標 ,才可叩門的.故此上佳之選 band one英中要求叩門學生成績是要穩定. 

而一般band one 英中,我則希望我想叩果間睇埋畢業試個成績就最好啦 ..

我係香港區, 希望大家用唔

昨日收到通告,7.11派成績表還要個別面見家長,我個仔要等到11點至輪到

咁家長係上午做甚麼 ??
心情 15/16 焦急難耐 , 好慘呀 !!!

太遲啊,以前我個仔是九點派的。
[quote]
tt1958 寫道:
昨日收到通告,7.11派成績表還要個別面見家長,我個仔要等到11點至輪到

醒目開學勳章

[quote]
hoho9933 寫道:
太遲啊,以前我個仔是九點派的。
[quote]
tt1958 寫道:
陪月http://hk.myblog.yahoo.com/meverlaw/

我覺得學校好唔諒解家長嘅心情,應該早一日派,我決定明天和學校商討改時間,希望可以得啦。

醒目開學勳章

tt1958 寫道:
我覺得學校好唔諒解家長嘅心情,應該早一日派,我決定明天和學校商討改時間,希望可以得啦。

舊年囡囡學校話係教處規定9:00先派結果
陪月http://hk.myblog.yahoo.com/meverlaw/

咁咪係囉 :evil:

我講嘅係學校嘅成績表

[/quote]
舊年囡囡學校話係教處規定9:00先派結果[/quote]

我都仲未知阿女學校幾號先派成績表,
又唔知學校肯唔肯寫推薦信...
如真係11/7先攪,實趕到死啦...

你仲唔問吓學校?
cmancman 寫道:
我都仲未知阿女學校幾號先派成績表,
又唔知學校肯唔肯寫推薦信...
如真係11/7先攪,實趕到死啦...

我都叫左阿女問係咪11/7先有成績表派, 因為到宜家都未有消息, 係我估計應該係11/7一齊派, 到時9點先有結果, 但係人地叩門就9點先開始, 等得拎成績表用叩門信都遲啦, 都唔明學校點解唔早o的.

我個都係
‹ 上一主題|下一主題