用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 兒童室內軟式棒球
go

兒童室內軟式棒球 [複製鏈接]

兒童室內軟式棒球

請問有冇人參加過康文署與香港棒球總會合辦的兒童室內軟式棒球班呀, 上此課程是否一定要買棒球手套及棒球運動服呢? 因初次參加, 未知小朋友是否有興趣繼續玩. 請指教 !!

香港棒球總會

Re: 兒童室內軟式棒球

日期﹕2006年7月20日 至 8月6日(逢星期四、六)

地點﹕馬鞍山純陽小學

教練及器材﹕由沙田體育會棒球會提供

電話 : 2691 5657

時間: 下午2:00-4:00

費用:500元

另收 T-shirt及帽 100元

名額:每班30人

內容:訓練兒童手眼協調,發揮團體精神

年齡: 7-10歲

http://www.stsa.org.hk/baseball.htm

醒目開學勳章

Hello Szeepy,

你報左邊區呀? 我都報左呀! 棒球運動服係必須要穿上*我未買*, 棒球手套就唔知喇.

請大家報料係邊道買平d呀?

:-o

Hi,我都幫細仔報咗摩士嗰班呀, 你哋報咗邊區, 我今早打過去棒總問, 棒總套制服應是平過出便, 因他是沒有任何圖案, 其他鋪買會比較貴d, 因為靚d, 我都會看看外面有冇差不多$$, 因為專登去棒總買好遠, 各位有那裏有好介紹, 記得報料呀, 因我重要買多條褲比大仔     
[size=medium]Hello!

Hi bbcar,

我都係報左摩士, 你幾時會去睇呀, 睇完返黎記住報料呀, 因我都未買, 又唔想去佢地個總會買, 因太遠了. 你小朋友幾多歲呀 !! 另你大仔是否已在打啦, 玩了多久 ?

sneezy

我細仔5歲, 他等了今年好耐啦 (終於可以打    ), 我大仔而家剛玩了一年, 暑假會是第二期中班, 佢哋玩得好開心, 不過就快曬死啦, 因佢係戶外打, 我諗我要下星期先有時間去睇

bbcar,

e....你大仔已玩了一年啦, 咁佢套衫舊年係邊度買架 ? 如果有d人係棒總買, 有些係街外買, 款色不同梗唔梗要呢 ? 有沒有分季節架 ?

大仔嗰套是棒總買的, 上年全班小朋友都係嗰套, 唔知係咪因為上年有講座, 跟住即場買埋, 但今期無講座, 其實係棒球制服都得, 不是一定佢嗰套, 冬夏天都係嗰件, 冬天內加長袖 T-shirt就得     

bbcar128 寫道:
Hi,我都幫細仔報咗摩士嗰班呀, 你哋報咗邊區, 我今早打過去棒總問, 棒總套制服應是平過出便, 因他是沒有任何圖案, 其他鋪買會比較貴d, 因為靚d, 我都會看看外面有冇差不多$$, 因為專登去棒總買好遠, 各位有那裏有好介紹, 記得報料呀, 因我重要買多條褲比大仔     

旺角始創中心後面<東京體育用品>是有棒球用品賣.

昨天打電話問了幾間體育用品店, 以小童尺碼費用如下 (給大家參考) :

東京體育用品
無衫賣
褲 $2xx 起
手套 $180 起

Major League Stadium
無衫, 褲賣
手套 $2xx 起

東盟棒球用品香港店
棒球服一套 $5xx 起
手套 $4xx 起

請問大家還有其它選擇嗎, 費用比較平呢 ??
‹ 上一主題|下一主題