用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學一問 (band 1 + 普通話教學)
go

油塘小學一問 (band 1 + 普通話教學) [複製鏈接]

油塘小學一問 (band 1 + 普通話教學)

我個 Friend 話油塘有一間小學, 近高俊苑, 用普通話教學, 幼稚園學生一入讀就分左精英班, 所以一年級既精英班學生已經要買二年級既書, D 書比其他一年級同學貴 d, 而且仲係 band 1 既小學, 因為佢個女讀此校一年級已經分左佢個女係精英班, 而且 ....... 一大堆讚佢個女同埋間學校點叻既野, 請問大家知唔知係咪咁跨張 ? 我知道一般學校都係四年級先分精英班喎 ! 又話個女係資優, 唔同一般小朋友, 係特別叻喎 !
d 普通話勁叻, 連佢自己都唔識, 但係講講下我發現佢個女唔識同我個賓妹講野 .... 跟住佢話 .... 佢 ... 佢只係d英文差d, 最初未補習d默書得20幾分, 而家好叻啦 ! 次次有60幾分, 有時仲80幾分, 其他科目永遠唔使溫習都100分架 !! 我睇你個仔真係慘, 我個衰女就舒服好多啦 !                
:-)

Re: 油塘小學一問 (band 1 + 普通話教學)

請問係邊間呀?? 我覺得有d 浮誇喎

個小朋友咪好辛苦囉?    :cry:

which school

係唔係臻美呀?
mandy_lee 寫道:
which school

臻美係咪band 1 + 普通話教學 ?
:-)

應該係陳XXX, 近高俊苑,  only this one

dickyally 寫道:
我個 Friend 話油塘有一間小學, 近高俊苑, 用普通話教學, 幼稚園學生一入讀就分左精英班, 所以一年級既精英班學生已經要買二年級既書, D 書比其他一年級同學貴 d, 而且仲係 band 1 既小學, 因為佢個女讀此校一年級已經分左佢個女係精英班, 而且 ....... 一大堆讚佢個女同埋間學校點叻既野, 請問大家知唔知係咪咁跨張 ? 我知道一般學校都係四年級先分精英班喎 ! 又話個女係資優, 唔同一般小朋友, 係特別叻喎 !
d 普通話勁叻, 連佢自己都唔識, 但係講講下我發現佢個女唔識同我個賓妹講野 .... 跟住佢話 .... 佢 ... 佢只係d英文差d, 最初未補習d默書得20幾分, 而家好叻啦 ! 次次有60幾分, 有時仲80幾分, 其他科目永遠唔使溫習都100分架 !! 我睇你個仔真係慘, 我個衰女就舒服好多啦 !                

dickyally , 你個咩friend來加, 咁樣踩人抬高自已, 唔好彩佢.  

聽落好似是循道+ 陳呂重德 + 以前李兆強,你個friend係咪     
‹ 上一主題|下一主題